DRIESTAR EDUCATIEF EEN VAN DE EERSTE MET MICROSOFT TEAMS

Driestar educatief in Gouda is een christelijk praktijkgericht kenniscentrum dat advies, opleidingen en onderwijsondersteuning biedt aan scholen en opleiders.


Uitdaging

Driestar is met de ICT al enige tijd bezig met de beweging van ‘in huis’ naar ‘in de cloud’. Ze gebruikten Office 365 en wilden daar graag het onderdeel Microsoft Teams aan toevoegen. In al die communicatie tussen adviseurs, ontwikkelaars, opleiders en klanten waren e-mail en SharePoint altijd de belangrijkste communicatiekanalen. Maar in de praktijk bleek dat toch niet zo efficiënt. Dat moest beter kunnen vonden ze en kozen voor Microsoft Teams. 

Aanpak Winvision

Winvision heeft de organisatie én medewerkers begeleidt bij de zorgvuldige invoering van Teams, waar Driestar educatief ongeveer een jaar voor heeft uitgetrokken. Een nieuwe oplossing implementeren is een, maar zorgen dat de ongeveer 300 collega’s daarmee ook beter en prettiger hun werk kunnen doen is net zo belangrijk. Er is daarom gekozen voor een gefaseerde aanpak zodat afdelingen en groepen stap voor stap over gingen en na elke stap volgde een evaluatie en eventuele bijstelling. 

Voordelen op een rijtje

  • Microsoft Teams is het nieuwe communicatieplatform van Microsoft dat de mogelijkheden voor samenwerking tussen collega’s en anderen – individueel en in teams - vergroot.
  • Binnen Teams werkt iedereen altijd met dezelfde broninformatie waardoor er veel minder onduidelijkheid en miscommunicatie ontstaat.
  • Het is een nieuw communicatieplatform dat kan leiden tot procesverbetering in de organisatie. 

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Deel op social media