1. Home
  2. Projecten
  3. FrionNet cruciaal voor ondersteuning resultaatverantwoordelijke teams

FrionNet cruciaal voor ondersteuning resultaatverantwoordelijke teams

Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Frion vindt dat de cliënten zo veel mogelijk zelf moeten bepalen hoe ze hun leven willen invullen. Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. De ongeveer 1.150 medewerkers van Frion ondersteunen zo’n 950 cliënten. Elke cliënt heeft een indicatie waaraan een zorgzwaartepakket (ZZP) is gekoppeld. Frion biedt ondersteuning op veel gebieden: wonen, werken, ondersteuning thuis, scholing en vrije tijd.


Uitdaging

‘Hoe kan een nieuw intranet de resultaatverantwoordelijke teams ondersteunen?’ Frion wilde zorgverleners meer zelfstandigheid en zeggenschap geven maar hen wel vanuit de centrale organisatie faciliteren.

Aanpak Winvision

Winvision heeft het intranet FrionNet ontwikkeld. FrionNet draait onder Office 365. Digitale hulpmiddelen, zoals een informatieplein, teamsites, een digitale bibliotheek, een prikbord, een discussieforum en dashboards spelen inmiddels een belangrijke rol bij het ondersteunen van de zelfsturende teams.

"Door het ondernemerschap op de werkvloer te stimuleren en uit te gaan van eigen kracht ontstaat een nieuwe, verrassende dynamiek."

De voordelen op een rijtje

  • De medewerkers bij Frion zijn resultaatverantwoordelijk. Dat betekent dat zij in de drivers seat en aan de knoppen zitten.
  • Via de dashboards kunnen ze de afgesproken KPI’s, de kwaliteit van dienstverlening en andere teamprestaties volgen en hierop sturen.
  • Door deze betere interne samenwerking zullen uiteindelijk met name de cliënten van Frion profiteren.

Klantvideo

In deze video vertelt Frion waarom zij werken met resultaatverantwoordelijke teams: 

 

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Raymond van Ham

Raymond van Ham

Business Manager Healthcare

raymond.vanham@winvision.nl
06 - 46 19 99 86

Deel op social media