GEMEENTE NIEUWKOOP VOORLOPER MET COMMUNICATION SITES

Nieuwkoop is een gemeente met circa 27.000 inwoners in het Groene Hart en bestaat uit 13 kernen met elk een eigen identiteit. Bij de gemeentelijke organisatie werken ruim 220 mensen, verdeeld over 5 locaties (gemeentehuis, gemeentekantoor, buitendienst, zwembad en Centrum voor Jeugd en Gezin).


Uitdaging

Het bestaande intranet van de gemeente was tien jaar oud en zeer star en zendergericht. Er was behoefte aan een sociaal intranet.

Aanpak Winvision

Winvision won de aanbesteding voor het sociaal intranet van de gemeente Nieuwkoop. Eenmaal bezig met de invulling van het project, maakte Winvision de gemeente attent op SharePoint Communication Sites binnen Office 365. Dat was weliswaar nog niet officieel uit, maar dat was wel precies wat aansloot bij de wensen en behoeften voor een sociaal intranet voor de gemeente. Eind oktober ging het nieuwe sociaal intranet live en daarmee is Nieuwkoop in Nederland nu voorloper met haar intranet gebaseerd op Communication Sites.

Voordelen op een rijtje

  • SharePoint Communication Sites  is een sociaal, veelzijdig, gebruiksvriendelijk en intuïtief intranet op basis van Communication Sites.
  • Het werkt als een soort blokkendoos waarbij je per pagina of bericht de elementen kunt toevoegen. Het resultaat is mooi en functioneel op desktop én mobiel en je hebt daar helemaal geen technische kennis voor nodig.
  • Het is een heel andere aanpak dan een traditioneel sociaal intranet realiseren. Hier heb je niet één softwarebouwer, maar enkele contentbeheerders uit de klantorganisatie die zelf aan de knoppen zitten wat de betrokkenheid vergroot

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Meer weten?

Anita van Dekken
Manager Engagement
anita.vandekken@winvision.nl 06 - 12 20 40 16

Deel op social media