GRAAFSCHAPCOLLEGE GAAT VERDER DE CLOUD IN MET SHAREPOINT 2016

Het Graafschap College is een regionaal opleidingencentrum (ROC) met diverse vestigingen in Oost-Gelderland. Het opleidingencentrum bestaat uit vier onderwijssectoren (Techniek & Informatica, Economie & Dienstverlening, Zorg & Welzijn en Educatie & Scholing), waarbinnen verschillende opleidingen worden verzorgd.


Uitdaging

Bij het Graafschap College draaide SharePoint 2010. Omdat het ROC graag verder de cloud in wilde gaan, werd de 2013-versie overgeslagen en koos men voor Office 365 en SharePoint 2016 als centraal platform voor medewerkers en studenten.

“OVERSTAPPEN OP DE CLOUD BIEDT ZOVEEL VOORDELEN, VOORAL OP HET GEBIED VAN SAMENWERKING, HET ALTIJD EN OVERAL TOEGANG HEBBEN TOT DE GEGEVENS MAAR OOK OP HET GEBIED VAN BEHEER EN ONDERHOUD."

Aanpak Winvision

Office 365 is een prachtige ontwikkeling met veel nieuwe toepassingen. Het Graafschap College onderzoekt welke zaken nuttig zijn voor hun school. Dat zijn ze nu aan het bekijken. Het Graafschap College heeft eerder dit jaar met Winvision het programma van eisen opgesteld, waarna Winvision de implementatie heeft gedaan. Winvision is al jaren de ICT-partner van het Graafschap College, ook vanwege de specialisatie in onderwijs. In mei is het Graafschap College met collega-scholen naar Microsoft in de VS geweest. Dat levert mooie inzichten op, bijvoorbeeld in wat er allemaal aan zit te komen aan toepassingen voor het onderwijs.

De voordelen op een rijtje

  • Soepele samenwerking tussen de 11.000 gebruikers
  • Het altijd en overal toegang hebben tot de gegevens
  • Vereenvoudigd beheer en onderhoud
  • Bestanden niet langer lokaal opgeslagen

Meer weten?

Melle Lelieveld
Business Manager
melle.lelieveld@winvision.nl 088 - 255 03 37

Deel op social media