ICT-ADOPTIE BIJ JEUGDHULP FRIESLAND

Jeugdhulp Friesland biedt gespecialiseerde Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugd-GGZ en Jeugdhulp-plus. Vanuit 8 vestigingen biedt de instelling in de 24 Friese gemeenten hulp aan ruim 2.500 cliënten per jaar. Deze hulp bij opgroeien en opvoeden is voor kinderen tot 23 jaar en voor het gezin.


Uitdaging

De overstap naar een nieuw ICT-systeem is een technologische uitdaging. Maar het succes wordt vooral bepaald door de mate waarin medewerkers ermee aan de slag kunnen (en willen). Jeugdhulp Friesland stapte recent over naar cliëntregistratieplatform WinCare van Winvision en heeft heel veel aandacht besteed aan het meenemen, trainen en voorbereiden van de bijna 750 medewerkers. Zij wilden de overgang soepel laten verlopen zodat de medewerkers snel aan de nieuwe werkwijze zouden wennen. 

Aanpak Winvision

Jeugdhulp Friesland richtte met hulp van Winvision een eigen kennisplein met een WinCare Wikipedia in op het extranet waar alle informatie en gebruikstips terug te lezen waren. In de loop van 2016 verscheen een ‘keep calm’ promotiecampagne, waarin medewerkers op de hoogte werden gehouden van de ontwikkelingen en wat er van hen verwacht werd om zo een echte ‘vibe’ te creëren. WinCare moest al ruim voor de livegang gaan leven. 

Voordelen op een rijtje

Bij de implementatie van een nieuw systeem vallen veel herkenningspunten weg en moeten ingesleten gewoonten aangepast worden. Door medewerkers al in een vroeg stadium te betrekken en voor te bereiden raken zij al gewend aan de verandering en zal het enthousiasme toenemen.

Referentiecase

Bekijk hier de opgemaakte referentiecase:

Factsheet Adoptie van ICT

Lees in onderstaande factsheet meer over het belang van implementatie en adoptie bij ICT-projecten.

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Ronald Brouwer
Teamlead Azure/IAAS
ronald.brouwer@winvision.nl 030 - 658 01 58

Deel op social media