JEUGDHULP FRIESLAND MAAKT SOEPELE OVERSTAP NAAR WINCARE

Jeugdhulp Friesland biedt gespecialiseerde Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugd-GGZ en Jeugdhulp-plus. Vanuit 8 vestigingen biedt de instelling in de 24 Friese gemeenten hulp aan ruim 2.500 cliënten per jaar. Deze hulp bij opgroeien en opvoeden is voor kinderen tot 23 jaar en voor het gezin.


Uitdaging

Het voormalige cliëntregistratiesysteem was verouderd en star en kon zich niet meer vormen naar de wensen en doelstellingen van Jeugdhulp Friesland. Zij wilden eenvoudiger en transparanter werken en de cliënt meer de regie geven over de ondersteuning. WinCare paste het beste bij deze ambities.

Aanpak Winvision

Jeugdhulp Friesland heeft een jaar uitgetrokken voor de overstap. Dat jaar was nodig voor de technische inrichting en het vertalen van zorg- en administratieve processen naar templates en workflows. Tegelijk moest de data – cliëntgegevens, documenten, contracten – mee naar het nieuwe systeem. Het jaar was daarnaast nodig om alle medewerkers mee te nemen en de verwachtingen te managen. Jeugdhulp Friesland heeft veel tijd en aandacht besteed aan het voorbereiden, trainen en begeleiden van medewerkers. De samenwerking met Winvision is niet afgelopen. Winvision ondersteunt Jeugdhulp Fiesland in de nazorgfase, bijvoorbeeld bij de eerstelijns hulp aan medewerkers en de implementatieconsultant helpt bij de verdere inrichting van WinCare.

Voordelen op een rijtje

  • Cliënten krijgen op termijn meer de touwtjes in handen en hebben beter inzicht in hun eigen dossier.
  • Behandelaars zijn mobieler en flexibeler en kunnen overal en altijd veilig werken vanuit hun agenda.
  • Het vastleggen en ontsluiten van informatie is transparanter en makkelijker geworden.
  • Eenmaal goed ingeregeld heeft Jeugdhulp Friesland goed overzicht van de actuele stand in zorgplannen en budgetten.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Deel op social media