KENTER JEUGDHULP KIEST VOOR INTEGRAAL ELEKTRONISCH CLIËNTENDOSSIER WINCARE

Kenter Jeugdhulp is een organisatie voor opvoedhulp en jeugd-ggz in Noord-Holland. Zij tekende onlangs met Winvision de overeenkomst voor ingebruikname van het Elektronisch Cliënten Dossier WinCare. Kenter Jeugdhulp wil landelijk voorop lopen bij de ontwikkeling van zorginhoudelijke vernieuwing in de specialistische jeugdhulp. Digitalisering en informatisering zijn daarbij belangrijke instrumenten.


Uitdaging

Per 1 juli 2015 zijn Jeugdriagg en OCK het Spalier gefuseerd tot Kenter Jeugdhulp. Bij de selectie van een nieuw integraal Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) voor de fusieorganisatie heeft Kenter gezocht naar een systeem dat de hulpverleners daarbij goed ondersteunt. Een integraal platform dat papier overbodig maakt, cliënten centraal stelt, en de hulp effectiever, efficiënter en transparanter maakt. Zij wilden flexibel, digitaal, locatieonafhankelijk en dichtbij de cliënt kunnen werken. 

Aanpak Winvision

Na een uitgebreide selectie, waarin ook de medewerkers een belangrijke stem hadden, heeft Kenter voor WinCare van Winvision gekozen. WinCare is het nieuwe registratiesysteem specifiek ontwikkeld voor de jeugdhulp dat mensen, organisaties en gegevens samenbrengt. WinCare is volledig gebaseerd op het Microsoft-platform. Vanaf medio 2016 vervangt WinCare het huidige ECD van de Jeugdriagg en het registratiesysteem van OCK het Spalier – de twee organisaties die per 1 juli 2015 zijn gefuseerd tot Kenter Jeugdhulp. De medewerkers worden in de aanloop daar naartoe uitgebreid getraind om goed om te kunnen gaan met het nieuwe systeem, de mobiele toepassingen en de nieuwe samenwerking met cliënten en hun omgeving. Voor Winvision is Kenter Jeugdhulp de derde grote jeugdhulporganisatie die na launching partner Parlan en Stichting De Praktijk kiest voor WinCare. Er is samen met Parlan en andere jeugdhulporganisaties ruim twee jaar gewerkt aan WinCare. Nu is WinCare als centraal platform voor de jeugdhulp ‘code complete’: het systeem is volledig klaar voor gebruik. In samenwerking met Kenter Jeugdhulp wordt de komende maanden een additionele module voor de jeugd-ggz toegevoegd.

Voordelen op een rijtje

  • WinCare helpt de hulp effectiever, transparanter en dichter bij de cliënten te organiseren.
  • Goed beveiligde data en duideljkheid wie wel en wie niet bij de gegevens kan.

Meer weten?

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 24 78 07 10

Deel op social media