1. Home
  2. Projecten
  3. Martini Ziekenhuis stapt over van publicerend intranet naar samenwerkingsplatform

Martini Ziekenhuis stapt over van publicerend intranet naar samenwerkingsplatform

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. Het ziekenhuis werkt nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten om zo de beste zorg te kunnen leveren. Zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt. Als duurzame onderneming is het Martini Ziekenhuis zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert zij onder meer in duurzame inzetbaarheid van medewerkers.


Uitdaging

Het ´oude´ intranet werd vooral ingezet om informatie te publiceren. Het Martini Ziekenhuis wilde een nieuw intranet laten ontwikkelen dat veel meer op samenwerking is gericht en op het delen van informatie.

"We hadden een centraal beheerd intranet en hebben nu de overstap gemaakt naar een decentraal MartiniNet, waar medewerkers zelf de regie hebben over wat ze met wie delen."

Aanpak Winvision

Winvision heeft samen met het projectteam van het ziekenhuis het nieuwe intranet op basis van SharePoint gerealiseerd. MartiniNet 2.0 is een mooie mix tussen zoveel mogelijk standaardfunctionaliteiten uit SharePoint en voor het ziekenhuis ontwikkeld maatwerk. Speciaal voor dit project is een producten- en dienstencatalogus ontwikkeld. Hiermee kunnen medewerkers via online formulieren producten en diensten aanvragen, en maatwerk templates opzetten en beheren voor afdeling-, team- en projectsites. Daarnaast bevat het intranet een social-messagingapplicatie, smoelenboek, telefoonboek, enzovoort.

De voordelen op een rijtje

  • Medewerkers hebben zelf de regie over wat ze met wie delen.
  • Meer interactie en efficiency.
  • Toegenomen samenwerkingsmogelijkheden en de mogelijkheid om decentraal je zaken te regelen.

 

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Marcel Lucker

Commercieel Directeur

marcel.lucker@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media