MEDEWERKERS BRABANTZORG ENTHOUSIAST OVER NIEUW SOCIAAL INTRANET

BrabantZorg is een grote ouderenzorgorganisatie met 35 locaties in Noordoost-Brabant. Er werken ruim 5.000 medewerkers. BrabantZorg staat voor zorg met aandacht. Aandacht voor mensen, voor het werk en voor elkaar. Ze helpen mensen om plezierig te wonen, in een vertrouwde en veilige omgeving en ondersteunen hen om zélf regie te voeren. Een leven waarin wat te kiezen valt, waarin niet de regels of de beperkingen centraal staan, maar de relatie tussen mensen die iets voor elkaar willen betekenen.


Uitdaging

BrabantZorg is een grote ouderenzorgorganisatie in Noordoost-Brabant. Ze hadden tot voor kort een vrij ouderwets en statisch intranet, puur gericht op het zenden van informatie. Ze groeiden toe naar een netwerkorganisatie waarin ze snel van elkaar willen leren door ervaringen te delen. Er was daarom behoefte aan meer interactie tussen organisatie en medewerkers en medewerkers onderling.

"INTRANET WORDT EEN SUCCES ALS JIJ MEEDOET, DAT WAS HET MOTTO DAT WE STEEDS GECOMMUNICEERD HEBBEN. EN WAT DAT BETREFT IS HET ZEKER EEN SUCCES."

Aanpak Winvision

Winvision heeft een sociaal intranet ontwikkeld, gericht op samenwerking en kennis delen. Naast technologie heeft Winvision veel aandacht besteed aan de adoptie om medewerkers mee te krijgen en vertrouwd te maken met het nieuwe intranet. De technologie is natuurlijk belangrijk, maar het is pas een succes als er goed gebruik van gemaakt wordt.

Voordelen op een rijtje

  • Met het nieuwe sociale intranet kan er veel beter samengewerkt worden en kan er kennis gedeeld worden.
  • Door veel aandacht aan adoptie te besteden maken veel medewerkers nu gebruik van het sociaal intranet.
  • Door uitgebreid trainingstraject beheersen deelnemers niet alleen zelf het systeem, maar kunnen ze anderen ook ondersteunen.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Raymond van Ham
Key Account Manager Healthcare
raymond.vanham@winvision.nl 06 - 46 19 99 86