1. Home
  2. Projecten
  3. Medewerkers Drenthe College nu ook over op Office 365-portaal

Medewerkers Drenthe College nu ook over op Office 365-portaal

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland met zo’n 11.000 studenten en 1.000 medewerkers op dertien locaties in Assen, Emmen en Meppel.


Uitdaging

Drenthe College wilde af van alle lokale servers, de verschillende licenties en groepen, en overgaan op één logische cloud-omgeving voor medewerkers en studenten. Zij kozen voor Microsoft Office 365 omdat Microsoft veel investeert in onderwijstoepassingen. Bovendien waser al een portaal voor studenten dat draaide op basis van Office 365.

"We wilden vernieuwen, af van alle lokale servers, de verschille en overgaan op één logische cloud-omgeving voor medewerkers en studenten." 

Aanpak Winvision

In vier maanden tijd werd het nieuwe medewerkersportaal opgebouwd, ingericht en gevuld. Winvision richtte het framewerk in, deed de technische voorbereiding en zorgde voor de koppeling van de cloud-omgevingen. Je kunt heel snel starten omdat het geen kwestie van programmeren is. Het ging hierbij om de inrichting van standaardcomponenten van Office 365 wat voor een snelle start zorgde. Hoe dichter je bij standaarden blijft, des te houdbaarder de omgeving is, ook bij updates.

De voordelen op een rijtje

  • Een homogene cloud-omgeving
  • Eén portaal door studenten en docenten
  • Geen lokale servers, verschillende licenties en groepen meer

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Melle Lelieveld

Business Manager

melle.lelieveld@winvision.nl
088 - 255 03 37

Deel op social media