MEE-ORGANISATIES IN BRABANT OVER OP NIEUW CLIENTREGISTRATIESYSTEEM VAN WINVISION

Stichting De Meent Groep vormt het bestuur van vijf zelfstandige zorgorganisaties: MEE Noord- & Midden-Limburg, MEE Noordoost-Brabant, MEE regio ’s-Hertogenbosch, MEE regio Tilburg en MEE Zuidoost Brabant. Bij De Meent Groep werken in totaal ruim 350 medewerkers, die jaarlijks ruim 12.000 cliënten helpen die belemmeringen ervaren in hun leven met een beperking. Of het nu gaat om opvoeding, opleiding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving; samen kijken ze wat er nodig is.

Uitdaging

Voor zorg- en welzijnsorganisaties zijn de afgelopen jaren onrustig geweest. Veel organisaties krompen na de overheveling naar gemeenten in 2015 en vanwege de krappere budgetten die met die transitie gepaard gingen. De Meent Groep groeide juist tegen de stroom in. Wel is door alle dynamiek en drukte ‘de achterkant’ een beetje blijven liggen. Het cliëntregistratiesysteem was star, duur en nauwelijks meer te onderhouden.

"MEDEWERKERS KUNNEN DIRECT VANUIT OUTLOOK IN HET CRM-SYSTEEM WERKEN EN MAKKELIJKER UREN EN WERKZAAMHEDEN REGISTREREN."

Aanpak Winvision

Met hulp van Winvision is Stichting De Meent Groep overgestapt naar Microsoft Dynamics CRM 2016 als nieuw registratie- en urenadministratiesysteem. Dat is min of meer hetzelfde systeem als waarmee collega-organisatie MEE West-Brabant al werkte, en dat ook door Winvision is ingericht en geïmplementeerd. Ze zijn met een big bang overgegaan en het nieuwe systeem is goed geland bij de medewerkers. Samen met Winvision is er veel aandacht besteed aan adoptie: de gebruikers zijn meegenomen in de veranderingen, de key-users zijn op locatie getraind en Winvision heeft het functioneel beheer goed ondersteund.

Voordelen op een rijtje

  • Hoewel de veranderingen voor de gebruikers niet wereldschokkend waren, is het werken met dit nieuwe systeem wel prettiger, directer en duidelijker. Het is gebruiksvriendelijker.
  • Medewerkers kunnen direct vanuit Outlook in het CRM-systeem werken en makkelijker uren en werkzaamheden registreren.
  • Doordat beide organisaties samen optrekken voor de updates en veranderingen in het systeem, levert dit meer efficiency op en aanzienlijk lagere onderhoudskosten.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Deel op social media