1. Home
  2. Projecten
  3. Mobiele werkplekken voor de Forensische Zorgspecialisten

Mobiele werkplekken voor de Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten is een middelgrote organisatie die klinische en ambulante forensische zorg levert. De organisatie is een specialistische ggz-instelling voor mensen die met Justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen. Bij de Forensische Zorgspecialisten werken ruim 850 medewerkers vanuit 13 vestigingen in de Randstad.


Uitdaging

Voorheen werkte iedereen bij de Forensische Zorgspecialisten op een thin client, maar er was een sterke behoefte om de werkplekken voor in ieder geval een deel van de medewerkers mobiel te maken. Het primaire werkstation moest een tablet worden in plaats van een desktop computer.

"Wat we alvast geleerd hebben is dat het belangrijk is om medewerkers goed voor te bereiden en voor te lichten over de veranderingen."

Aanpak Winvision

Winvision heeft de Windows 8.1 tablets ingericht en onder beheer gebracht. De tablets maken via WiFi verbinding met het netwerk. De tablets zijn ‘corporate owned personally enabled’, medewerkers gebruiken ze ook privé. De beveiliging is hierbij erg belangrijk. Medewerkers kunnen offline en online werken, er staat veel ‘zakelijke’ data op. Met MS Bitlocker worden de gegevens versleuteld, zodat ook als de tablet in verkeerde handen valt, de gegevens niet uit te lezen zijn. Als extra beveiliging zijn alle tablets op afstand te ‘wipen’.

De voordelen op een rijtje

De medewerkers die voornamelijk ambulant werken, zijn nu allemaal over op een tablet. Zij zijn niet langer gebonden aan PC of bureau, maar hebben overal toegang tot hun data.


 

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Care

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Deel op social media