NIEUW CLIËNTVOLGSYSTEEM VOOR HET NEDERLANDSE RODE KRUIS

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1867 en is een onafhankelijke vereniging. Het maakt deel uit van het grootste onafhankelijke hulpnetwerk ter wereld: de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Het Nederlandse Rode Kruis telt 576.827 leden en donateurs. Ruim 35.000 mensen zijn als vrijwilliger actief in het land. De vereniging telt 357 plaatselijke afdelingen (inclusief de Nederlandse Antillen en Aruba), die samenwerken in 65 districten. Vanuit de plaatselijke afdelingen biedt het Rode Kruis in het hele land hulp aan.


Uitdaging

De afdelingen Utrecht en Den Haag wilden ter ondersteuning van hun Eerste Hulp Bij Administratie (EHBA) een ICT-applicatie laten ontwikkelen die draait op de centrale infrastructuur en die gekoppeld is aan de centrale systemen van de landelijke vereniging. Met EHBA (voorheen Administratief Huisbezoek) ondersteunt Het Nederlandse Rode Kruis mensen die financieel-administratieve problemen hebben.

Aanpak Winvision

De EHBA-oplossing bestaat uit een cliëntvolgsysteem op basis van Microsoft CRM en een op SharePoint gebaseerd portaal voor de vrijwilligers. Op deze manier kunnen zij informatie met elkaar delen en hebben zij toegang tot de cliëntdossiers waarvoor zij geautoriseerd zijn. Voor de beroepskrachten en vrijwilligers van de twee afdelingen Utrecht en Den Haag betekent het nieuwe systeem onder meer dat de administratie en registratie betrouwbaarder en efficiënter verloopt.

“DANKZIJ HET NIEUWE CLIËNTVOLGSYSTEEM KUNNEN WE GERICHTER EN EFFICIËNTER WERKEN EN DAT SCHEELT DE BEROEPSKRACHTEN, MAAR VOORAL DE VRIJWILLIGERS, TIJD EN HANDELINGEN. DAT IS BELANGRIJKE WINST, WANT WE WILLEN GRAAG ZUINIG OMSPRINGEN MET DE KOSTBARE TIJD DIE DE VRIJWILLIGERS ONS SCHENKEN.”

De voordelen op een rijtje

  • Alle gegevens en applicaties op een centraal ICT platform.
  • Efficiëntie door informatie delen en samenwerken.
  • Betrouwbare administratie en registratie.

meer weten?

Jeroen Vermeulen
Directeur Innovatie
jeroen.vermeulen@winvision.nl 030 - 658 01 58

Deel op social media