NIEUW CLOUDPLATFORM VOOR APS IT-DIENSTEN

Flexibeler, robuuster en klantvriendelijker APS IT-diensten behartigt de belangen van het primair onderwijs op het gebied van ICT en onderwijs. Onafhankelijk van leveranciers en/of andere ICT ondersteunende bedrijven maken zij zich sterk voor alle speciaal onderwijs- en basisscholen in Nederland zodat zij tegen gunstige prijs en voorwaarden optimaal gebruik kunnen maken van ICT. In 1994 is APS IT-diensten opgericht als intermediair tussen de softwarebranche en het primair onderwijs om op grote schaal te kunnen inkopen. Er bleek steeds meer behoefte aan ondersteuning bij het maken van de juiste ICT-keuze en effectieve en efficiënte implementatie van ICT. In de loop der jaren heeft  APS IT-diensten hun dienstverlening uitgebreid en bieden ze ook training, advies, studiereizen en consultancy op maat aan.


"IK VIND HET FANTASTISCH WAT WINVISION EN ONZE BACKOFFICE SAMEN HEBBEN GEREALISEERD". MENNO SMIDTS, APS IT-DIENSTEN

Uitdaging

Met een relatief kleine organisaties – 16 medewerkers – regelt APS IT-diensten alles voor hun klanten: advies, aanschaf, verlenging, levering, betaling. Zij hebben met grote pieken te maken aan het eind van het jaar als alle scholen voor het nieuwe jaar licenties afsluiten. Dan zijn er in korte tijd tienduizenden transacties en daar was de infrastructuur op ingericht. Maar buiten die pieken zaten zij met een overgedimensioneerde omgeving en dat is vooral duur en niet nodig. APS IT-diensten wilde over naar een schaalbare, toekomstvaste en veilige omgeving, met meer mogelijkheden om hun klanten beter en sneller te bedienen.

Aanpak Winvision

In samenwerking met Winvision is de volledige on-premise omgeving opnieuw opgebouwd in Microsoft Azure. Met Dynamics 365 achter de schermen als centrale toepassing voor de dienstverlening en Sitecore voor de website en webshop is een solide platform neergezet om bestellingen, afhandeling en advies het hele jaar door soepel te realiseren.

Voordelen op een rijtje

  • APS IT-diensten betaalt alleen voor de capaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken – in rustige periodes en bij pieken.
  • Krachtige integratie tussen voorkant en achterkant, tussen Sitecore en Dynamics 365.
  • Als een school de site bezoekt voor bestelling of oriëntatie wordt een klanteigen pagina opgebouwd om die klant zo goed en specifiek mogelijk van dienst te zijn.
  • Klanten kunnen steeds makkelijker en met minder stappen hun licenties afsluiten.

Bekijk de volledige referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Iris Hertsenberg
Business manager Educatie
iris.hertsenberg@winvision.nl 088 - 255 02 92
Melle Lelieveld
Business Manager
melle.lelieveld@winvision.nl 088 - 255 03 37

Deel op social media