1. Home
  2. Projecten
  3. Nieuw communicatieplatform voor NGF

Nieuw communicatieplatform voor NGF

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie ontwikkelt de golfsport in de breedste zin van het woord, ten dienste van meer spelbeleving en spelplezier van elke golfspeler, ongeacht niveau en ambitie. De NGF blikt vooruit en staat open voor vernieuwingen. Zij is meer dan ooit volop in beweging. Samen met de Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties (NVG), de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) is ze aan de slag om golf voor beginnende en gevorderde spelers nog aantrekkelijker te maken. De samenwerking moet leiden tot een beter golfklimaat in Nederland.


Uitdaging

De Nederlandse Golf Federatie hield in het verleden 23 websites in de lucht die allemaal een stukje van de informatie en communicatie met golfers voor hun rekening namen. De NGF wilde al die verschillende uitingen samenbrengen op één platform. Niet alleen online, maar ook offline. Winvision heeft voor de NGF een nieuwe website ontwikkeld waar alle communicatie samenkomt.

"GOLF.NL verbindt ruim 250 clubs en verenigingen in Nederland en de 386.000 golfers die daarbij aangesloten zijn."

Aanpak Winvision

Winvision heeft de website gebouwd op het contentmanagementsysteem Sitecore. De website is responsive voor mobiel, tablet, laptop en desktop. Winvision verzorgt het technisch beheer en de hosting van de site. De belangrijkste ontwikkelingen van de website zitten aan de achterkant. De ledendatabase wordt op termijn gekoppeld aan de website waardoor ieder lid zijn persoonlijke voorkeuren en prestaties altijd via de website beschikbaar heeft. Golfers hebben in versie 1.0 al direct de mogelijkheid om hun speelsterkte (handicap) te vergelijken met de rest van Nederland (maar ook met hun golfclub, binnen hun woonplaats, etc). In de database kun je op termijn ook je sociale contacten met anderen onderhouden en golfafspraken maken.

De voordelen op een rijtje

  • Eén communicatieplatform waar alle informatie te vinden is.
  • In de toekomst een koppeling met de ledendatabase zodat persoonlijke voorkeuren en prestaties altijd inzichtelijk zijn en sociale contacten kunnen worden onderhouden.
     

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Jeroen Vermeulen

Directeur Innovatie

jeroen.vermeulen@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media