NIEUW STUDENTENNET VOOR DE HAAGSE HOGESCHOOL

De Haagse Hogeschool biedt een ruim aanbod hbo-opleidingen, masteropleidingen en post-hbo opleidingen en trainingen. Ruim 22.000 studenten volgen, in vier vestigingen, een bachelor, een master of post-hbo-opleiding. Er werken ruim 1.800 medewerkers op De Haagse Hogeschool, waarvan 65% in een onderwijzende en 35% in een ondersteunende functie.


Uitdaging

Het oude Studentennet van de Haagse Hogeschool was een Oracle-portaal en was dringend aan vervanging toe. Winvision werd na aanbesteding geselecteerd om het nieuwe studentenportaal te bouwen.

'HET GEBRUIK IS INTUÏTIEF, STUDENTEN KUNNEN DIRECT AAN DE SLAG. HET WIJST ZICH VANZELF."

Aanpak Winvision

Er is gekozen voor SharePoint en daarmee heeft de hogeschool een flinke stap voorwaarts gemaakt in functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Het Studentennet is gekoppeld met de digitale leeromgeving Blackboard en het studentinformatiesysteem Osiris. Studenten kunnen hun eigen homepage personaliseren en hebben via deze pagina toegang tot algemene informatie over school en opleiding en persoonlijke gegevens die belangrijk zijn voor hun eigen studie. Behalve hun cijfers en roosters, zien ze ook informatie over onder andere stages, keuzemodules en de examencommissie. Het nieuwe platform is volledig ingericht op mobiel gebruik. Het nieuwe Studentennet biedt daarbij veel meer functionaliteiten dan het oude en het is stabieler en gebruiksvriendelijker.

De voordelen op een rijtje

  • Het nieuwe platform, gebaseerd op SharePoint, is de centrale toegang voor studenten. Hierdoor is het een interactief platform waarbij de gebruikers centraal staan. De ruim 22.000 studenten hebben nu één online plek waar ze via de computer en mobiele devices alle informatie over hun studie kunnen vinden, zoals roosters, agenda, cijfers en studie-informatie.
  • Met dit nieuwe Studentennet heeft De Haagse Hogeschool een state-of-the-art platform dat een mooie basis is voor de verdere online communicatie met studenten, en later medewerkers en de buitenwereld.

Deel op social media