NIEUW STUDENTENPORTAAL VOOR HOGESCHOOL UTRECHT

Hogeschool Utrecht (HU) is een dynamische hogeschool, waar ruim 3.500 medewerkers werkzaam zijn. De hoofdlocaties zijn verspreid over Utrecht en Amersfoort. Ruim 34.000 studenten volgen op dit moment een bachelor- of masteropleiding. Daarin hebben ze een groot aanbod: zo’n 68 bachelor- en 30 masteropleidingen. Daarnaast heeft de HU een uitgebreid aanbod aan contractactiviteiten: kortere cursussen en vormen van advies voor iedereen die bij wil blijven in een van de vakgebieden waarop zij zijn gespecialiseerd.


Uitdaging

De hogeschool had alleen opleidingsintranetten waarin een deel van de informatie wel toegankelijk was, maar zeer versnipperd werd aangeboden. Studenten moesten lang zoeken en vaak doorklikken voor ze vonden wat ze zochten. De hogeschool wilde toe naar een situatie waar studenten op één plek direct de informatie uit de verschillende systemen en applicaties konden benaderen.

Aanpak Winvision

Winvision heeft een mobiel web portaal voor het bestaande systeem gebouwd. Het portaal legt de koppeling met de achterliggende systemen en haalt daar de content vandaan. Onze ontwerpafdeling heeft het grafisch design gemaakt daarvoor. De studenten hebben nadrukkelijk meegedacht, getest en meebeslist. Dat is heel belangrijk geweest voor het succes van dit project. Op advies van Winvision is gekozen voor Scrum: met het hele team hebben zij in vijf korte sprints van drie weken steeds een nieuw gedeelte opgeleverd.

"DE STUDENTEN HEBBEN NADRUKKELIJK MEEGEDACHT, GETEST EN MEEBESLIST. DAT IS HEEL BELANGRIJK GEWEEST VOOR HET SUCCES VAN DIT PROJECT."

De voordelen op een rijtje

  • Ontworpen voor mobiel gebruik, de belangrijkste gebruiksmodus.
  • Informatie toegankelijk op 1 plek.
  • Door Scrum-aanpak eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteiten.

Referentiecase

Bekijk hier de opgemaakte referentiecase:

Deel op social media