PARLAN ERVAART GROTE VOORDELEN PORTAALOPLOSSING

Parlan is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland Noord, inclusief Texel. Elk jaar helpt Parlan duizenden kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers, onder wie 600 pleegkinderen in bijna 450 pleeggezinnen. Parlan geeft daarbij antwoord op vragen rondom opgroeien en opvoeden en biedt ondersteuning en behandeling. Het hulpaanbod varieert van lichte vormen van ambulante hulp tot zeer intensieve behandeling. Momenteel kent Parlan 850 werknemers die verspreid zijn over 42 locaties.


Uitdaging

Parlan heeft een aantal jaar geleden gekozen voor SharePoint als intranetplatform. Basis voor het intranet is de gedachte dat kennis van iedereen is met als uiteindelijk doel het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. In de ogen van Parlan was SharePoint het ideale platform om een dergelijke ambitie te realiseren. Toch waren ze na een paar jaar niet tevreden met de kwaliteit van het intranet. Vandaar de wens SharePoint beter neer te zetten en de informatievoorziening van Parlan te veranderen van een push-organisatie naar een haal-organisatie.

"IEDEREEN BESCHIKT NU ZOWEL OP KANTOOR ALS THUIS OVER EEN PERSOONLIJKE WERKPLEK. OP BASIS VAN VERLEENDE TOEGANGSRECHTEN IS ALLE RELEVANTE INFORMATIE VOOR ONZE MEDEWERKERS GEMAKKELIJK BESCHIKBAAR, MET ALS GEVOLG EEN VEEL EFFICIËNTERE WERKWIJZE."

Aanpak

Winvision is begonnen met een analyse van de behoeften rond een portaal. De eerste stap bestond uit een serie steekproefsgewijze interviews met medewerkers. Belangrijke vragen daarbij waren: “Wat doe je?” Wat helpt je daarbij?” “Wat zijn knelpunten?” Op basis daarvan is een lijst samengesteld met de 50 meest urgente problemen. Vervolgens heeft Winvision de nieuwe portaalomgeving opgezet waarmee die zaken vrijwel allemaal zijn opgelost. Parlan beschikt nu over een gloednieuw portaal dat elke medewerker een persoonlijke digitale werkplek biedt. Een werkplek die altijd en overal te benaderen is via elk gewenst device. Dat zorgt niet alleen voor efficiëntere werkprocessen, maar biedt ook volop mogelijkheden voor het toevoegen van nieuwe functionaliteit.

De voordelen op een rijtje

  • Technologisch geavanceerd portaal als basis voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
  • Een goed functionerende persoonlijke werkplek voor alle medewerkers van Parlan.
  • Soepele overgang van analoge naar digitale vastlegging en beschikbaarheid van informatie.
  • Optimale toegang tot het portaal: anywhere, any time, any device.
  • Volop mogelijkheden voor het toevoegen van nieuwe functionaliteit.

Meer weten?

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 24 78 07 10

Deel op social media