1. Home
  2. Projecten
  3. Parlan kiest doelbewust voor de cloud

Parlan kiest doelbewust voor de cloud

Parlan is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland noord, inclusief Texel. Elk jaar helpt Parlan duizenden kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers, onder wie meer dan 820 pleegkinderen in zo’n 550 pleeggezinnen. Parlan geeft daarbij antwoord op vragen rondom opgroeien en opvoeden en biedt ondersteuning en behandeling. Het hulpaanbod varieert van lichte vormen van ambulante hulp tot zeer intensieve behandeling. Momenteel kent Parlan ruim 750 werknemers.


"Onze medewerkers zijn steeds mobieler en dankzij cloudoplossingen kunnen zij daar aan het werk waar onze cliënten zich bevinden."

Uitdaging

Parlan koos ervoor om daar waar mogelijk software en ICT-diensten af te nemen uit de publieke cloud. De cloud is heel erg belangrijk voor Parlan omdat hun medewerkers steeds mobieler zijn en dankzij cloudoplossingen kunnen zij daar aan het werk waar hun cliënten zich bevinden. In samenwerking met Winvision zijn ook de werkplekken overgebracht naar de cloud.

 

Aanpak Winvison

Winvision heeft de bestaande werkplekprogramma’s omgezet naar Office 365. Omdat Parlan al met WinCare werkte als centraal zorgregistratiesysteem dat geleverd wordt vanuit de Microsoft Azure Cloud, lag er al een infrastructuur voor verbinding met de publieke cloud. Nu alle kantoorprogramma’s als Word, Excel en Powerpoint niet meer bureau- of PC-gebonden zijn, zijn medewerkers ook veel vrijer en flexibeler in de keuze voor hun werkplek.

De voordelen op een rijtje

  • Medewerkers zijn mobieler waardoor ze kunnen werken daar waar de cliënten zich bevinden.
  • Technisch beheer van de ICT is nauwelijks meer nodig vanwege de keuze voor de cloud.
  • Ook voor onderhoud en aanschaf van hardware en software(-updates) zijn minder investeringen nodig.

Klantvideo

In onderstaande video vertelt Parlan over de voordelen van mobiel werken:

 
 
 
 

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Care

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Deel op social media