PARLAN MET WINCARE KLAAR VOOR TRANSITIE EN TRANSFORMATIE JEUGDHULP

Parlan is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland noord, inclusief Texel. Elk jaar helpt Parlan duizenden kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers, onder wie meer dan 820 pleegkinderen in zo’n 550 pleeggezinnen. Parlan geeft daarbij antwoord op vragen rondom opgroeien en opvoeden en biedt ondersteuning en behandeling. Het hulpaanbod varieert van lichte vormen van ambulante hulp tot zeer intensieve behandeling. Momenteel kent Parlan ruim 750 werknemers.


Uitdaging

Parlan zocht een oplossing om zorg in samenhang en dicht bij het gezin te organiseren en cliënten de regie over de eigen hulp te geven. Zij zochten een systeem waarmee cliënten, hulpverleners en betrokkenen direct met elkaar kunnen communiceren en steeds met dezelfde actuele gegevens samen aan het gezinsplan werken.

"DE HULP VAN PARLAN IS GERICHT OP HET VERGROTEN VAN DE EIGEN KRACHT VAN KINDEREN, JONGEREN EN HUN GEZINNEN. WINCARE MAAKT HET MOGELIJK DAT CLIËNTEN DAADWERKELIJK DE REGIE OVER HUN EIGEN HULP HEBBEN."

Aanpak Winvision

Winvision heeft WinCare in nauw overleg met Parlan en zes andere jeugdhulporganisaties ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. WinCare maakt het mogelijk dat cliënten daadwerkelijk de regie over hun eigen hulp hebben. Het systeem ondersteunt ook alle vormen van samenwerken; van Parlan met het gezin; van gezin met omgeving; van Parlan met gemeenten; en van zorgpartners onderling. Met WinCare kunnen medewerkers veilig mobiel daar werken

waar de kinderen zijn. Zij hebben toegang via hun tablet tot het Microsoft-platform, dat betrouwbaar en veilig is. Voor jeugdhulporganisaties en opdrachtgevers (gemeenten) helpt WinCare bovendien om uitvoering en uitgaven van de ingekochte zorg volledig transparant te maken.

De voordelen op een rijtje

  • WinCare betekent een belangrijke efficiencyslag en kostenbesparing.
  • Veel betere samenwerking met cliënten en het gezin.

Klantvideo's

Parlan Jeugd & Opvoedhulp en Kenter Jeugdhulp vertellen in deze video over hun keuze voor WinCare:


Lees over de keuze van Parlan voor WinCare als cloudoplossing waarbij de toegankelijkheid voor Parlan medewerkers maar ook voor ketenpartners absoluut gegarandeerd is in onderstaande video:

Deel op social media