1. Home
  2. Projecten
  3. Proces internationale stages ROC MN

Proces internationale stages ROC MN

ROC Midden Nederland biedt onder meer middelbaar beroepsonderwijs (mbo), volwassenonderwijs en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. Met zo’n 1.700 medewerkers vanuit 12 vak colleges in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein wordt onderwijs gegeven aan ongeveer 18.000 studenten en cursisten. Studenten kunnen tijdens hun mbo-opleiding kiezen voor een internationale stage. Bij een bedrijf in het buitenland kunnen ze dan kennis en ervaring opdoen.

Uitdaging

Om een internationale stage te kunnen doen geldt er een vrij strikt aanvraagproces. Er moeten veel formulieren ingevuld en handtekeningen gezet worden. Tot vorig jaar gebeurde dat grotendeels op papier. Dat maakte het proces complex en vermoeiend, en dat zorgde ook voor veel ruis bij studenten en coördinatoren. Het aanvraagproces was zo’n papieren tijger geworden, dat de focus vooral lag op het afvinken. De inhoudelijke kant kwam nauwelijks meer aan bod. ROC MN wilde dat dat proces meer structuur, gemak en kwaliteit zou krijgen.

Aanpak Winvision

Samen met Winvision is het proces gedigitaliseerd en gecentraliseerd. De gewenste workflow werd vastgelegd en in een nieuw portaal (Virtual International Office) op het Microsoft Azure-platform digitaal vormgegeven als onderdeel van Student Lifecycle Management.

Voordelen op een rijtje

  • Gegevens die meerdere malen in het proces nodig zijn, hoeven slechts eenmalig te worden ingevuld.
  • De stagecoördinator ziet altijd of gegevens compleet zijn.
  • De stagecoördinator krijgt bericht als formulieren niet compleet zijn ingevuld of als bepaalde deadlines naderen. 
  • Stagecoördinatoren hebben meer tijd voor inhoudelijke advisering.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Deel op social media