DE SLEUTEL TOT STUDENTENINFORMATIE VOOR ALBEDA COLLEGE

Het Albeda College is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) met ruim 50 vestigingen in de regio Rijnmond. Ze bieden meer dan 300 verschillende beroepsopleidingen, cursussen en trainingen. Jaarlijks vinden meer dan 20.000 deelnemers de weg naar het Albeda College. Dat zijn niet alleen jongeren, maar ook veel volwassenen.


"ALBEDA COLLEGE IS MET HET DIGITAAL STUDENTENDOSSIER VOORLOPER IN HET ONDERWIJS."

Uitdaging

Het Albeda College heeft in 2011 een Europese aanbesteding uitgeschreven voor de ontwikkeling en implementatie van een integrale oplossing voor het begeleiden en volgen van studenten. Leidraad is de visie op ICT-ondersteuning in het onderwijs zoals geformuleerd in Triple A.

De gezamenlijke aanbieding van Winvision, gespecialiseerd in Microsoft-technologie, en Trajectplanner, specialist in webbased software en tools voor het onderwijs, is uit een groot aantal aanbiedingen door het ROC geselecteerd.

Aanpak Winvision

Het Digitaal Studentendossier (DsDo) moet studenten volgens het Triple A-gedachtengoed functionaliteiten bieden voor intake, studie-, zorg- en stagebegeleiding, resultaatbeheer, studievoortgang en een digitaal portfolio. In de oplossing van Winvision en Trajectplanner worden de procesondersteunende modules en functionaliteiten van Trajectplanner beschikbaar gemaakt voor de studenten via het door Winvision ontwikkelde Onderwijsdashboard en het bestaande SharePoint Portaal. Voor de integratie van de verschillende systemen zal Winvision ook een Enterprise Service Bus ontwikkelen op basis van BizTalk.

De voordelen op een rijtje

Het Digitaal Studentendossier gebaseerd op het SharePoint-portaal, ondersteunt en volgt de studenten gedurende de gehele studieloopbaan, van intake tot en met afstuderen.

Klantvideo

Bekijk hier de video over het Digitaal Studentendossier bij het Albeda College:

Meer weten?

Jeroen Vermeulen
Directeur Innovatie
jeroen.vermeulen@winvision.nl 030 - 658 01 58

Deel op social media