1. Home
  2. Projecten
  3. War Child blij met enorme inhaalslag op IT-gebied

War Child blij met enorme inhaalslag op IT-gebied

War Child is opgericht in 1995. De hulporganisatie investeert in een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Met een creatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. De organisatie beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en daarnaast kantoren in elf landen verspreid over diverse continenten, met in totaal zo’n 360 medewerkers.


“We hebben binnen korte tijd een enorme inhaalslag op IT-gebied gemaakt. We beschikken nu over een stabiele, veilige infrastructuur en al onze medewerkers werken straks met hetzelfde platform en dezelfde applicaties, wat samenwerking en het delen van documenten een stuk makkelijker maakt."

Uitdaging

De organisatie beschikte over een verouderde, versnipperde IT-omgeving die niet meer voldeed aan de behoeften van de eindgebruikers en de IT-afdeling. War Child vond Microsoft en Winvision bereid om kosteloos een nieuwe IT-omgeving te ontwerpen en te implementeren, geheel gebaseerd op de nieuwste technologieën. De hulporganisatie hanteert namelijk een strikt lage kostenbeleid, zodat een maximaal deel van donaties besteed kan worden aan de directe hulpverlening aan oorlogskinderen.

Aanpak Winvision

Met behulp van de nieuwste technologieën kunnen alle medewerkers op het hoofdkantoor en in de 11 veldkantoren van War Child wereldwijd nu aanzienlijk eenvoudiger samenwerken en documenten uitwisselen, waardoor de organisatie veel efficiënter kan werken.

De eerste stap in het proces was de upgrade van de infrastructuur naar de laatste stand van de techniek. De servers van War Child werden bovendien verhuisd van het hoofdkantoor van War Child in Amsterdam naar het datacenter van Winvision, waardoor de veiligheid van de data en de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd zijn.

Winvision ontwikkelde zeven verschillende standaard images voor de werkplekken binnen de organisatie, bestaande uit Microsoft Windows en software zoals Microsoft Office en Lync, die lokale beheerders zelf kunnen uitrollen. Daarnaast implementeerde Winvision een centrale beheeroplossing, waarmee lokale pc’s centraal onderhouden en geüpgraded kunnen worden.

De voordelen op een rijtje

  • De organisatie beschikt nu over een stabiele, veilige infrastructuur.
  • Medewerkers werken met hetzelfde platform en dezelfde applicaties, wat samenwerking en het delen van documenten wereldwijd een stuk makkelijker maakt.
  • Door de inzet van Microsoft Lync kan de interne communicatie verder verbeterd worden.

Factsheet Moderne werkplek 

Je werk is niet waar je bent, maar wat je doet. Soms doe je dat op vaste tijden op een kantoor of afdeling, soms voornamelijk thuis. Maar vaker is het een combinatie van thuis, onderweg, bij klanten of patiënten en op de werkvloer. Werkplekken zijn steeds mobieler en dat maakt werken efficiënter, veelzijdiger en prettiger. Lees in onderstaande factsheet hoe u met cloudwerkplek van Winvision altijd en overal veilig kunt werken.

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Melle Lelieveld

Business Manager Educatie

melle.lelieveld@winvision.nl
088 - 255 03 37

Deel op social media