Hotelschool The Hague, een van de oudste onafhankelijke hotelscholen in Nederland, heeft twee campussen met in totaal 2.000 studenten en 200 docenten en medewerkers.

De opdracht

De bestaande ICT-infrastructuur van Hotelschool The Hague was erg complex en vrij instabiel en de apparatuur was relatief oud. Daarom is besloten het hele systeem grondig te vernieuwen en in de cloud onder te brengen. De school wilde ook veel meer een regiefunctie hebben en minder zelf aan de knoppen hoeven draaien.

Onze aanpak

Wij hebben eerst alle bestaande systemen overgebracht naar het Winvision datacenter om de omgeving te consolideren en stabiliseren. Vervolgens hebben we alle bestaande toepassingen en systemen overgezet naar het Microsoft-platform. Waar mogelijk hebben we gekozen voor standaard Microsoft-toepassingen uit de publieke cloud, zoals Office 365 en Lync. Een aantal specifieke applicaties draait nu in de private cloud in het datacenter..

Het resultaat

Door de keuze voor de cloud zijn er veel minder investeringen in hardware nodig en wordt er bespaard op onderhoud en beheer. Systemen en applicaties zijn altijd up-to-date en Winvision ontzorgt Hotelschool The Hague met support op maat.