WINVISION HELPT HOTELSCHOOL THE HAGUE NAAR EEN STABIELE CLOUD-OMGEVING

Hotelschool The Hague is opgericht in 1929 en is een van de oudste onafhankelijke hotelscholen in Nederland. De school heeft twee campussen, één in Den Haag en één in Amsterdam met totaal 2000 studenten en 200 docenten en medewerkers. Afgestudeerden van Hotelschool The Hague bekleden leidende posities in de horeca over de hele wereld.


Uitdaging

De bestaande ICT-infrastructuur van Hotelschool the Hague was erg complex en vrij instabiel en apparatuur was relatief oud. Er is toen besloten om het hele systeem grondig te vernieuwen en in de cloud onder te brengen. De hotelschool wilde ook veel meer een regiefunctie hebben en minder zelf aan de knoppen hoeven draaien.

"JE KRIJGT NIET VAAK DE KANS OM JE ICT HELEMAAL OPNIEUW OP TE BOUWEN. WE ZIJN IN ONGEVEER ANDERHALF JAAR TIJD IN TWEE STAPPEN VAN EEN VRIJ WANKELE LOKALE INFRASTRUCTUUR NAAR EEN STABIEL SYSTEEM IN DE CLOUD GEGAAN."

Aanpak Winvision

Winvision heeft eerst alle bestaande systemen overgebracht naar het Winvision datacenter om de omgeving te consolideren en stabiliseren. De verbinding met het datacenter is gelegd via het razendsnelle Netherlight, de lichtpaden van SURFnet. Vervolgens zijn alle bestaande toepassingen en systemen overgezet naar het Microsoft-platform. Waar mogelijk is gekozen voor standard Microsoft-toepassingen uit de publieke cloud, zoals voor Office 365 en Lync. Een aantal specifieke applicaties draait nu in de private cloud in het datacenter. Winvision host nu de omgeving in het eigen datacenter en verzorgt tweede- en derdelijns ondersteuning en is er voor piekmomenten en incidenten.

De voordelen op een rijtje

  • De keuze voor de cloud vermindert noodzakelijke hardware-investeringen.
  • Altijd up-to-date.
  • Besparing van kosten voor onderhoud en beheer.

Meer weten?

Mark Wegman
Key Account Manager
mark.wegman@winvision.nl 06 - 103 22 595