WINVISION HELPT SKILLZZ NAAR HET MIDDELBARE ONDERWIJS EN ROC

MasterPeace is al een kleine zeven jaar actief om wereldwijd talenten te mobiliseren en te verbinden. Het is een initiatief van sociaal ondernemers Ilco van der Linde uit Nederland en Mohamed Helmy uit Egypte. Ze startten in 2011 hun vredesbeweging die inmiddels in ruim 40 landen in de hele wereld actief is. MasterPeace is een onafhankelijke, non-profit organisatie met een groot aantal prijzen en erkenningen achter zijn naam, zoals de Innovation in Peace Building Award van de VN. Het is een globale beweging die gelooft in ‘grassroots’ activiteiten: in lokale gemeenschappen, bij de mensen zelf, bij kinderen en jongeren in de klas.


Uitdaging

Skillzz is een webtoepassing die kinderen uitnodigt om in de klas over elkaars talenten te praten. Wat vind je knap van haar? Waar is hij goed in? Waar blink je zelf in uit? De app helpt zo om bepaalde thema’s en actuele onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken. Skillzz, een initiatief van internationale vredesbeweging MasterPeace, bestaat al twee jaar maar was vooral op basisschoolkinderen gericht. MasterPeace zocht een partner die de toepassing verder kon ontwikkelen en deze geschikt kon maken voor middelbare school- en ROC leerlingen en vond Winvision.

Aanpak Winvision

De webtoepassing draait op het Microsoft Azure-platform. De nieuwe versie is nu net gelanceerd. Het design is aangepast aan de nieuwe doelgroep en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd voor meer interactie.

Voordelen op een rijtje

  • Er zijn 7 miljard talenten op de wereld en als je talenten kunt mobiliseren en met elkaar in verbinding kunt brengen, ontstaat er iets moois en goeds.
  • Met Skillzz kunnen kinderen en jongeren in de kleine en veilige setting van de klas hun talent ontdekken, dat delen met anderen en hun talenten leren gebruiken.
  • Skillzz is een webtoepassing en beschikbaar voor basisscholen, middelbare scholen en ROC

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Deel op social media