ZADKINE KIEST VOOR SOLIDE EN VEELZIJDIG SKYPE VOOR BEDRIJVEN PLATFORM

Zadkine is een regionaal opleidingencentrum met mbo-opleidingen en volwasseneneducatie met 35 vestigingen in Rotterdam en omgeving. Er werken ruim 3.000 medewerkers voor een kleine 20.000 studenten. Ze leiden vakmensen op en bereiden studenten voor op een zelfstandige, actieve en perspectiefrijke positie in de maatschappij. Vakbekwaam, dichtbij en betrokken.


Uitdaging

Vier jaar geleden stapte de Rotterdamse school over naar Lync 2013 als vervanging van traditionele telefonie. Dat leverde de beoogde besparing op in telefoniekosten, maar het extra gebruiksgemak van een digitaal telefonieplatform bleef achter. Bovendien was het platform niet zo stabiel en storingsvrij als gehoopt.

Aanpak Winvision

In 2016 vroeg Zadkine aan Winvision een ‘health check’ uit te voeren op het platform. Het doel was om helder te krijgen wat er misging en wat de wensen en ambitie van de organisatie waren. Uit de check kwamen de nodige verbeterpunten naar voren. Het advies van Winvision was te migreren naar Skype voor Bedrijven, Anywhere 365 te upgraden en het platform volgens Microsoft richtlijnen op te bouwen om storingen en uitval te voorkomen.  In nauwe samenwerking met Winvision is Zadkine in mei gemigreerd naar een nieuw, solide platform met Skype voor Bedrijven. Dat biedt wel de betrouwbaarheid en extra faciliteiten waar het allemaal om te doen was.

Voordelen op een rijtje

  • Een stabieler platform; de oplossing is hoog beschikbaar gemaakt om eventuele storingen direct en naadloos op te kunnen vangen.
  • Anywhere 365 is geüpgrade en dat biedt veel meer functionaliteiten om bijvoorbeeld direct de contactgeschiedenis van inbellers in je scherm te hebben en te zien waar de betreffende medewerkers zich bevinden.
  • Beter en gedetailleerder monitoren en rapporteren wat er gebeurt en gebeurd is: hoe is een call gelopen, wie heeft met wie wanneer gebeld, waar is iets mis gegaan. 

Bekijk de opgemaakte referentiecase:

Meer weten?

Hans van Zonneveld
IT Strategy Consultant
hans.vanzonneveld@winvision.nl 030 - 658 01 58

Deel op social media