1. Home
  2. Projecten
  3. Zorggroep Sint Maarten kiest voor zorgapp

Zorggroep Sint Maarten kiest voor zorgapp

Zorggroep Sint Maarten (ZSM) is een vooruitstrevende organisatie voor verpleging, zorg en opvang in het oosten van het land met 17 locaties en ruim 2.500 medewerkers. ZSM kiest bewust voor cliëntgerichte zorg. Zij vinden het belangrijk dat iedere cliënt de mogelijkheid heeft om invloed uit te oefenen op de zorgverlening. Zo kunnen al hun cliënten een zo goed mogelijk leven blijven leven. Ook als de lichamelijke of geestelijke gezondheid beperkingen met zich meebrengt.


"Medewerkers beschikken altijd over actuele informatie op hun mobieltje en dat maakt de communicatie, maar vooral het primaire zorgproces aanzienlijk efficiënter en beter.”

Uitdaging

ZSM stelt heel nadrukkelijk de cliënt centraal en wil haar medewerkers zo goed mogelijk toerusten om de cliënten en hun omgeving optimaal te ondersteunen. Informatisering is daarbij een speerpunt. Voor het centrale administratieve zorgproces maakte ZSM gebruik van Unit4 Cura. De thuiszorgmedewerkers kregen de adresgegevens en cliëntinformatie eenmaal per week per post toegestuurd. Wijzigingen moesten dan of nagestuurd of doorgebeld worden. Om medewerkers direct toegang te geven tot planning en informatie is gekozen voor de ontwikkeling van een app.

Aanpak Winvision

ZSM heeft in samenwerking met Winvision een mobiele app ontwikkeld waarmee medewerkers direct toegang hebben tot planning en informatie. Die keuze voor een app werd bewust gemaakt, maar was ook enigszins uit nood geboren. ZSM zit dicht tegen de Duitse grens aan en het mobiele bereik is af en toe slecht. Daarom is gekozen voor een app die als er bereik is, contact maakt met het centrale platform en actuele informatie ophaalt, maar die, als er geen bereik is, de meest recente opgehaalde informatie bevat. Zo beschikken medewerkers altijd over actuele informatie op hun mobieltje en dat maakt de communicatie, maar vooral het primaire zorgproces aanzienlijk efficiënter en beter.

De voordelen op een rijtje

  • Medewerkers beschikken altijd over actuele informatie op hun mobieltje en dat maakt de communicatie, maar vooral het primaire zorgproces aanzienlijk efficiënter en beter.
  • De apparaten worden centraal beheerd en er is de mogelijkheid om het mobieltje op afstand te blokkeren of te wissen, zodat er nooit persoonlijke gegevens van cliënten op straat komen te liggen.

Klantvideo

Bekijk in deze video waarom mobiliteit zo belangrijk is voor Zorggroep Sint Maarten:

 

 

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Healthcare

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Deel op social media