Office 365 Backup & Restore

Nu veel organisaties overstappen op Office 365, komt vaker de vraag naar flexibele en sluitende back-up- en restoremogelijkheden. Microsoft biedt voor clouddiensten als Office 365 weliswaar een optimale uptime van 99,99% en extreme gegevensbeveiliging, maar de mogelijkheden voor back-up en restore zijn relatief beperkt. Winvision biedt een compleet pakket back-up & restore als een service. Daarmee heeft u alle mogelijkheden om uw back-ups in te richten en te plannen zoals u wilt en kunt u bij incidenten en calamiteiten tot op itemniveau en tot ver terug in tijd bestanden terugzetten.


Microsoft biedt standaard voor Office 365 beperkte mogelijkheden voor het herstellen en terughalen van bestanden. De bewaartermijn is kort voor verwijderde bestanden. Het terughalen vanuit de back-up kan alleen op site-niveau, niet per bestand. Dat is dus alles of niets. Dat betekent bijvoorbeeld dat u bij een incident alles terugzet uit de back-up. Daarmee heeft u het betreffende bestand wel terug, maar u wordt ook teruggezet in de tijd. Het werk van de tussenliggende dagen bent u kwijt. Voor back-ups bent u gebonden aan één opslagplek, er zijn geen filtermogelijkheden en er zijn geen lists, views en workflows te herstellen. Office 365 kent op dit vlak dus de nodige beperkingen.

Back-up & restore as a Service van Winvision biedt extra zekerheid en meer gebruiksmogelijkheden. Bovendien zijn er extra functionaliteiten die voor veel organisaties waardevol zijn. Zo is het mogelijk om een ‘foto’ te nemen van de toestand op een bepaalde datum. Dat kan een eis zijn van een toezichthouder of praktisch zijn voor audits of compliancedoeleinden. Daarnaast voert Winvision periodiek een restore test uit zodat u zeker bent van een werkende back-up, ook dit is nuttig voor audit doeleinden.

Video back-up oplossingen voor Microsoft Office 365

In onderstaande video kunt u een korte presentatie bekijken van Remco Ploeg en Ronald Brouwer van Winvision over back-up oplossingen voor Microsoft Office 365.

Factsheet back-up & restore

Wilt u meer weten over Winvison back-up & Restore as a Service voor Office 365? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Meer weten?

Ronald Brouwer
Teamlead Azure/IAAS
ronald.brouwer@winvision.nl 030 - 658 01 58