Adoptie en verandermanagement

Technologische innovatie moet de organisatie baten opleveren. Wat is de doelstelling en wordt die daadwerkelijk behaald? Werken medewerkers efficiënter en prettiger dankzij de nieuwe ICT? Zien zij de meerwaarde en zijn ze digitaal vaardig genoeg om de voordelen van de technologie te benutten? Winvision zet al jaren samen met klanten volop in op adoptie en verandermanagement. In onze visie is dat vast onderdeel van elk ICT-project. Het meenemen van medewerkers; het creëren van draagvlak en begrip; het begeleiden en trainen van medewerkers bij het werken met nieuwe ICT. Dat bepaalt het succes van technologische innovatie. Winvision begeleidt uw organisatie bij alle aspecten die een rol spelen bij deze verandering.

Verder lezen 

Batenworkshop
Winvision zorgt er samen met u voor dat medewerkers de verandering kennen, met de nieuwe ICT kunnen en ook willen werken. In onze batenworkshop brengen we de wensen en haalbare baten in kaart. Wat zijn de doelstellingen, wat moet de technologische innovatie opleveren? Efficiënter werken? Klanten sneller en beter van dienst zijn? Minder administratieve handelingen? Winvision maakt de gewenste baten in een praktische workshop helder. Die baten zijn de rode draad voor het project en zijn na oplevering de indicatoren of het project inderdaad geslaagd is.
Persona onderzoek
Nieuwe technologie heeft niet op alle medewerkers dezelfde impact. Sommige afdelingen en teams zien hun werk enorm veranderen, voor andere blijft veel hetzelfde. Ook de digitale ervaring en vaardigheden verschillen. Persona-onderzoek blijkt steeds weer een waardevol onderdeel van het adoptietraject voor organisaties. Winvision onderzoekt wat een ICT-project betekent voor de afzonderlijke medewerkers en teams en richt de begeleiding en training daarop in. We stellen relevante werkscenario’s samen en bepalen in overleg de praktische adoptieondersteuning. Dat is een waarborg voor tevreden, goed geïnformeerde en opgeleide medewerkers bij technologische veranderingen.
E-learning
Samen met u besteden we tijd en aandacht aan het begeleiden van medewerkers bij de implementatie van nieuwe ICT. Die begeleiding kan bestaan uit informatiebijeenkomsten, kennissessie en gerichte trainingen. Zo helpt u uw medewerkers het nut, de noodzaak en de voordelen van de ICT-veranderingen op de werkvloer te begrijpen. Winvision biedt ook een zeer gebruiksvriendelijke e-learning, toegespitst op uw organisatie en wensen. Die biedt uw medewerkers de mogelijkheid om zich ook in eigen tempo en op eigen gelegenheid te verdiepen in de veranderingen en mogelijkheden van de nieuwe ICT. Voordeel is dat er geen limiet zit aan het aantal deelnemers en dat er geen extra tijd vrij gepland hoeft te worden voor gezamenlijke training. De e-learning is ook een uitstekende tool voor onboarding van nieuwe medewerkers.

#relatiedag

Bekijk de video’s van onze relatiedag

Onderwijs
Zorg
Een student of docent wil zowel in school, op de campus als thuis eenvoudig, snel en veilige toegang tot de juiste informatie en applicaties. Winvision helpt met het realiseren van een digitale werkplek en leeromgeving waar medewerkers en studenten blij van worden. De werkplek zien wij als de basis voor digitaal werken, het Microsoft-platform maakt nog veel meer mogelijk. Denk aan samenwerken in teams, informatie uitwisselen met externen, inzetten van specifieke (power)apps voor veelvoorkomende taken en inzicht in belangrijke stuurinformatie.

Winvision in het onderwijs
Of uw medewerkers cliënten thuis bezoeken of op een vaste zorglocatie werken: ze willen snel, makkelijk en veilig toegang tot de juiste informatie en applicaties. Winvision helpt bij het realiseren van een digitale werkplek waar medewerkers blij en productiever van worden. De werkplek op basis van het Microsoft-platform is de basis voor digitaal werken en het startpunt voor veel meer mogelijkheden. Denk aan samenwerken in teams, informatie uitwisselen met externen, inzetten van specifieke apps voor veelvoorkomende taken en inzicht in belangrijke stuurinformatie.

Winvision in de zorg

Wat kan verandermanagement voor mij betekenen?

Heeft u een vraag of wilt u optimaal gebruikmaken van innovatieve ICT? Laat een bericht achter en wij reageren zo snel mogelijk.

Raymond van Ham
Key Accountmanager
raymond.vanham@winvision.nl 06 - 46 19 99 86