Outsourcing

Wij vinden dat ICT organisaties moet helpen om hun doelstellingen te bereiken en liefst te overtreffen. Daarbij begrijpen we dat ICT soms ook een zorg is. Servers, infrastructuur en netwerken vragen om onderhoud en beheer en vormen een aanzienlijke kostenpost. Voor veel organisaties is dit aanleiding om die verantwoordelijkheden uit te besteden en zich te concentreren op hun primaire proces.


Er is tegenwoordig eigenlijk geen reden om de ‘achterkant van de ICT’ in huis te hebben. Er zijn uitstekende alternatieven beschikbaar in de cloud. Die zijn minimaal net zo snel, maar zeker veiliger en betrouwbaarder dan de systemen op de eigen locaties. Bovendien zijn die cloudtoepassingen innovatiever, beter schaalbaar en in kosten afgestemd op het daadwerkelijk gebruik: er is geen grote investering vooraf nodig.

Technisch beheer, applicatiebeheer, architectuur, hardware inkoop: het is goed je als organisatie af te vragen of die werkzaamheden bij je kernactiviteiten horen. Datzelfde geldt voor de ICT-activiteiten aan de gebruikerskant. Wil je zelf een servicedesk bemannen of kan dat net zo goed uitbesteed worden? Worden gebruikers door eigen medewerkers geholpen bij de overstap naar een nieuwe release of gaan ze allemaal een dagdeel op cursus? Of is het slimmer en kostenefficiënter om externe servicemedewerkers op de werkvloer vragen te laten beantwoorden? Winvision is van mening dat iedere organisatie zich op haar kerntaken moet concentreren. Daar wordt de toegevoegde waarde voor de eindklant geleverd. Het inrichten, onderhouden en doorontwikkelen van IT-omgevingen, en het trainen van medewerkers die daar gebruik van maken, is de kerntaak van Winvision.

Winvision is sterk in managed services voor organisaties in zorg en onderwijs. Van hosting en beheer in onze twee eigen datacenters tot en met de inzet van adoptieconsultants op de werkvloer: op een breed terrein ontzorgen wij u graag en goed.

Meer weten?

Ronald Brouwer
Teamlead Azure/IAAS
ronald.brouwer@winvision.nl 030 - 658 01 58