Samenwerken

Werken is vooral samenwerken. Collega’s, afdelingen en organisaties werken elke dag met elkaar aan documenten, processen en plannen. Ook cliënten, patiënten, klanten en studenten) hebben steeds vaker een rol in die samenwerking. Een flexibele ICT-omgeving en heldere werkafspraken maken die samenwerking op een veilige en efficiënte manier mogelijk.


Het doel is om snel, makkelijk en effectief samen te werken. Voor een organisatie is het belangrijk die samenwerking op een goede manier te faciliteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat het eigen platform voldoende functionaliteiten biedt, zodat medewerkers niet ook hun toevlucht zoeken tot externe applicaties. Het betekent ook dat er een duidelijk en goed gecommuniceerd beleid moet zijn met betrekking tot rollen en rechten.

Samenwerking gebeurt op verschillende niveaus en in verschillende samenstellingen. Het kan gaan om gezamenlijke projecten of processen van medewerkers, projectgroepen, zelfsturende teams en organisatieonderdelen. Voor elke vorm en elk kanaal zijn er specifieke instrumenten beschikbaar om communiceren makkelijk te maken, structuur aan te brengen en workflows te bepalen. Van teamsites, chatengines, digitale telefonie tot videoconferencing.

Winvision richt bijvoorbeeld voor onderwijsinstellingen een geïntegreerd ICT-platform in dat ondersteunt bij de cocreatie van leercontent, waar zowel docenten als studenten aan kunnen werken. In de zorg helpen we zelfsturende teams om zelfstandig en goed gefaciliteerd aan de slag te gaan met de dagelijkse zorgverlening. Winvision zorgt ervoor dat digitale samenwerking onderdeel wordt van de organisatiestrategie.