1. Home
  2. Thema's
  3. Succesvol implementeren

Succesvol implementeren

Een ICT-omgeving is in toenemende mate een dienst die wordt afgenomen uit de cloud. Dat verandert ook de manier waarop nieuwe toepassingen en upgrades worden geïmplementeerd. Voorheen werd eens in de drie jaar een nieuw systeem of volgende versie opgetuigd en uitgerold. Tegenwoordig is vernieuwing een continu proces. Dat heeft grote voordelen, maar vraagt ook een andere houding van organisatie en medewerkers.

De voordelen van doorlopende verbeteringen zijn duidelijk. De ICT-omgeving blijft in de pas lopen met de laatste stand van de technologie en met de veranderende wensen van de organisatie en relaties. Maar er zijn ook aandachtspunten. Als niet alle toepassingen meebewegen met de cloudomgeving, kan elke nieuwe update consequenties hebben voor de koppeling of uitwisseling van data. Succesvol implementeren is niet alleen een kwestie van technologie. Het succes van een nieuw systeem of nieuwe versie hangt vooral af van de mate waarin de gebruikers er voordelen van hebben. Begrijpen en gebruiken ze de vernieuwingen? Dat deel van de implementatie blijft bij ICT-projecten nog weleens onderbelicht. Vaak zijn medewerkers het beste geholpen bij directe ondersteuning op de werkvloer. Ter plekke vragen kunnen stellen en tips krijgen werkt in de regel beter dan een extra cursus op een externe (trainings)locatie.

Winvision helpt organisaties bij een overgang naar een nieuwe ICT-omgeving. Dat doen we op het technologievlak en - misschien nog wel belangrijker - voor de gebruikers. Pas als zij tevreden zijn en goed kunnen werken vinden wij de implementatie van nieuwe technologie succesvol.

Oplossingen

Meer weten?

Ronald Brouwer

Teamlead Azure/IAAS

ronald.brouwer@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media