Werkplek

Elke medewerker wil prettig, makkelijk en flexibel kunnen werken. Hoe de ideale werkplek eruit ziet, hangt af van voorkeuren, omstandigheden en regels. Een medisch specialist of laborant in een ziekenhuis heeft andere wensen en mogelijkheden dan bijvoorbeeld iemand in het zorgteam van een jeugdhulporganisatie. Een docent wil en kan waarschijnlijk mobieler werken dan de financieel controller van die onderwijsinstelling.


Een goede werkplek biedt medewerkers alle mogelijkheden om optimaal te functioneren. Dat kan een volledig mobiele cloudwerkplek zijn of een plaatsgebonden werkstation. En soms is het een combinatie van beide of een tussenvorm. Voor een organisatie is het belangrijk om medewerkers de juiste ondersteuning en faciliteiten te bieden en dat betekent vaak dat het werkpleklandschap gevarieerd is, met een solide, centrale basis. Bereikbaarheid en continuïteit moeten gegarandeerd zijn.

Dat vraagt iets van de ICT-omgeving van een organisatie. Er moet een goede balans gevonden worden tussen makkelijke en snelle toegang enerzijds en beveiliging van gegevens en apparaten anderzijds, tussen flexibiliteit en betrouwbaarheid. Wat kan mobiel en wat blijft lokaal? Kun je complexe toepassingen en privacygevoelige data veilig op afstand toegankelijk maken? Maar het zijn niet alleen technologische vraagstukken. Het is net zo belangrijk dat werknemers zich prettig en vertrouwd voelen met hun werkplek en dat ze weten wat er kan en mag.

Winvision helpt organisaties werkplekken zo flexibel en mobiel mogelijk te maken als binnen de eisen, wensen en omstandigheden kan. En daarbij begrijpen we ook dat niet iedereen gelijk is en er verschillende smaken werkplekken zijn. One size does not fit all!

Meer weten?

Mike van Zandwijk
Principal Consultant
mike.vanzandwijk@winvision.nl 088 - 255 03 27
Ronald Brouwer
Teamlead Azure/IAAS
ronald.brouwer@winvision.nl 030 - 658 01 58