1. Home
  2. Thema's
  3. Zorg op afstand

Zorg op afstand

Wie thuis goede zorg kan krijgen, hoeft niet altijd naar een zorginstelling of ziekenhuis toe. Dankzij slimme en soms ook vrij eenvoudige technologie is zorg op afstand net zo goed of zelfs beter. De zorg wordt steeds efficiënter en dat betekent onder meer dat intramuraal meer en meer plaats maakt voor extramuraal.


Zorg op afstand heeft zeker een efficiency- en economische component. Verblijf in een zorginstelling is duurder dan thuiszorg, via beeldverbinding kan een medische professional meer patiënten zien en horen. Maar het voordeel van zorg op afstand zit vooral in verbetering van zorgkwaliteit en patiëntgerichtheid. Patiënten zitten niet te wachten op een opname of op een lange reis- en wachttijd voor een kort gesprek. Het digitaal en automatisch verzamelen van data over gezondheid en leefstijl levert een completer en accurater beeld op dan een maandelijks bezoek voor (na)controle. En als beeldzorg het verschil is tussen verhuizing naar een ouderenzorginstelling of thuisblijven, dan is de keuze snel gemaakt. De voordelen zijn duidelijk voor patiënt, cliënt, mantelzorger, medische professional en verzekeraar.

Er is geavanceerde technologie beschikbaar om zorg op afstand goed, compleet en veilig te maken. Van beeldzorg, sensortechnologie en IoT-toepassingen tot big data-analyse om trends of incidenten te voorspellen. Pluspunt is dat de technische infrastructuur er grotendeels al ligt: smartphones, tablets, pc’s en wearables met internetverbinding.

De uitdaging is om zorgprocessen in te richten op zorg op afstand en patiënten, cliënten en mantelzorgers goed toe te rusten daarvoor. Winvision is innovatief en heeft veel ervaring in zowel de technologische realisatie als de adoptie van die nieuwe zorg.

Meer weten?

Marcel Lucker

Commercieel Directeur

marcel.lucker@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media