Webinar - Werken op afstand? Zo wordt jouw organisatie een Microsoft Teams superhero! 

Heb je de webinar van donderdag 30 april 2020 gemist? Kijk de webinar hier terug. 

Alle vragen die tijdens de webinar gesteld werden hebben we in deze blog nog een keer voor je op een rij gezet. Heb je nog andere vragen of wil je graag een keer met ons sparren? Neem dan contact met ons op via 06 - 122 78 081 of icthulpcorona@winvision.nl

 

1. Hoe ga je qua adoptie om met Teams in een VDI-sessie?

 Werken met Teams in een externe omgeving brengt inderdaad uitdagingen met zich mee. Voor performance raden we dan vaak de online variant aan in plaats van de client op de servers. Als de externe omgeving niet geheel geschikt is voor camera en microfoon moet je echt lokaal gaan werken, waarbij een gebruiker dan bewust moet zijn waar hij of zij wat (kan) doen. Deze bewustwording moet dan ook echt meegenomen worden in de adoptiewerkzaamheden. Speciale aandacht voor deze twee werelden.

2. Doener, denker, dromer, beslisser: je bent natuurlijk van alles wat. Hangt het niet af van het moment?  

Je hebt vooral een voorkeursstijl, maar om echt iets te leren ga je eigenlijk langs alle leerstijlen in een cirkel. Je moet weten waar je het voor doet of kunt gebruiken (denken), je kijkt naar welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij je past (dromen), je maakt concreet wat en hoe je het moet doen (beslissen) en je gaat het doen of proberen (doen). Je voorkeursleerstijl is het moment waar je het liefst de leercirkel instapt. 

  3. Het zijn natuurlijk rollen (denken, doener, dromer) die je zo nu en dan hanteert.   

Dat klopt, zie de vraag hiervoor!  

4. Een doener bij ons liep aan tegen het feit dat hij bij het delen van een scherm niet meer het hele team zag, maar alleen zichzelf. Is daar een instelling voor?   

Er zijn mogelijkheden voor aanpassing van je view tijdens het delen van een scherm. Er wordt nog gewerkt aan meerdere opties, maar op het moment kan men via instellingen in de meeting kiezen voor enkele opties

5. Hoe kom je tot goede werkafspraken? Balans tussen mogelijkheden en beperkingen vereist veel energie in stakeholdermanagement. Met name AVG is een belemmering.

Zoals in de webinar besproken is inderdaad vooral de uitdaging om werkafspraken te maken die door de hele organisatie gedragen kunnen worden. Als wij bij een organisatie aan de slag gaan met beleid/werkafspraken betrekken we in ieder geval: (een afvaardiging van) ICT, communicatie, security, management/directie/bestuur en het primaire proces.

6. Je benoemt een aantal belangrijke vragen: wie maakt teams aan, doe je dat centraal of laat je dat maar gebeuren, waar sla je bestanden op, hoe doe je dat veilig? Ik zou daar graag wat meer overwegingen over horen.  

Dit zijn concrete vraagstukken vanuit Governance. Overwegingen bij dit soort topics hebben we behandeld in de vorige webinar. Deze kun je hier terugkijken. Mocht je hier sneller over willen sparren kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens.  

7. Hoe zit het met wildgroei binnen Teams? 

We zijn hier niet diep op ingegaan. We hebben hier in de voorgaande webinar wel meer aandacht aan besteed. De essentie is om wildgroei te voorkomen teams of dicht te zetten (centraal teams aanmaken) via scripting, AvePoint oplossingen toe te passen of goede communicatie naar je medewerkers wanneer teams aangemaakt mogen worden. Met de laatste optie zul je moeten kunnen vertrouwen op kunde van je medewerkers en monitoren hoe dit verloopt. Maar het is feitelijk oncontroleerbaar, vandaar dat we de oplossingen van AvePoint aanraden om wildgroei te voorkomen op diverse vlakken. 

8. Wij hebben een ander systeem voor recordmanagement. Hoe zorg je ervoor dat de bestanden daarin komen?  

Deze vraag is helaas niet zonder meer achtergrondinformatie te beantwoorden. Je kunt het beste met ons contact opnemen als je hier meer over wilt weten. 

9. Hoe is de integratie met Exchange 2010/2016 on-premise?  

Voor de beste Teams-beleving is een exchange hybride deployment nodig. Eis is minimaal Exchange 2016 on-premise. 

10. In de presentatie zien we een mooie plaat. Echter, in de zorg vindt men het digitale werken al lastig en als we met al die verschillende tools aankomen zien ze door de bomen het bos niet meer. Ze weten al niet eens wat een OneDrive is. We zijn daardoor meer op zoek naar een centrale tool. Teams kan die rol toch prima vervullen?  

Zeker! We zien ook dat de strategie van Microsoft is om MS Teams centraal te stellen en daar juist van alles aan te koppelen. Belangrijke punten om over na te denken: 

 - Wat doe je met intranetfunctionaliteit (communicatie richting hele organisatie)? We kennen organisaties (waaronder Winvision zelf) die een ‘All Company’ team hebben. Dit adviseren we echter niet voor hele grote organisaties.  

 - Wat is de rol van het ECD/EPD binnen jullie organisatie? We kennen ECD’s waarin ook een chatfunctionaliteit zit bijvoorbeeld. Het is dan de vraag of MS  Teams de juiste aanvulling daarop is. 

11. Kun je de look & feel van een teams makkelijk aanpassen?  

Teams zijn beperkt aanpasbaar. Denk aan een eigen icoontje en eigen kanalen indeling, maar geen kleuren of grafische schil er overheen.  

12. Retentie is op document-/bestandsniveau. Vaak niet op teamsniveau. Hoe zijn jullie dat?    

Klopt, maar je kunt ook Teams retentie instellen. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld een Teams kunt (laten) aanmaken welke maar een beperkte tijd blijft bestaan waarna deze of verwijderd wordt of gearchiveerd. Met de tooling volledig geautomatiseerd volgens vooraf ingestelde eisen.  

13. Wat is Myhub?  

MyHub is de software van AvePoint om dit allemaal te automatiseren. 

14. Is het automatiseren met behulp van Myhub standaard MS Teams functionaliteit of is dit door jullie ontwikkeld? Hetzelfde geldt voor Automatisering en Rapportage?  

Dit is geen standaard functionaliteit van MS Teams maar is ontwikkeld door AvePoint voor klanten om het maximale uit hun Teams te halen. 

15. Kan je teams migreren van de ene tenant naar een nieuwe?  

Dit kan zeker met de migratieoplossing van AvePoint. 

Moderne werkplek
> Lees meer
Backup & restore
> Lees meer