Erwin

Senior Project Manager

Erwin is Senior Project Manager bij Winvision en werkt al 15 jaar bij Winvision. Hieronder vertelt hij zijn verhaal.

Hoe ben je bij Winvision terechtgekomen?

Mijn verhaal is wat anders dan de andere Winvisionairs. Ik ben door puur toeval bij Winvision terechtgekomen. Ik heb namelijk nooit bij Winvision gesolliciteerd, maar solliciteerde bij Dell. Dell kon mij zelf niet in dienst nemen, maar ik kon wel worden ingehuurd via Winvision. Ik ben gestart op 1-2-‘03, een mooie datum, dat vergeet je nooit meer. Ik heb toch wel iets met data, ik ben ooit begonnen met werken op 8-8-’88.

Ik vind het moeilijk om meer dan 2 jaar op 1 plek te werken, dus na 2 jaar Dell vond ik het eigenlijk wel mooi geweest. In die 2 jaar was Winvision al weer iets groter en begonnen we langzamerhand eigen projecten te doen. Ik kreeg de ruimte om bij Winvision een van deze projecten op te pakken. In de loop der tijd zijn de grotere projecten mijn kant opgekomen bij klanten zoals TU Delft, Reinier de Graaff, Universiteit van Utrecht en Universiteit van Wageningen. De laatste jaren begeef ik me wat meer in de zorg, zoals bij Maxima Medisch Centrum en WFG.

De uitdaging in mijn werk is dat je elke keer opnieuw de relatie moet opbouwen, dat lukt de ene keer veel beter dan de andere keer. En de klik is de ene keer ook beter dan de andere keer. In mijn rol moet je heel flexibel zijn en je kunnen aanpassen. Bij de ene klant heb je een fatsoenlijke werkplek en kun je goed je gang gaan. En bij de ander moet je ergens aanschuiven en maar zien hoe je je redt. Dat hoort bij het vak. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld reistijd, in dat soort zaken moet je flexibel zijn. Sowieso vraagt het werken bij Winvision flexibiliteit. Als je heel star bent, dan is het moeilijk je staande te houden.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Het leuke aan projectmanagement is dat het zo afwisselend is. Je hebt echt met van alles te maken; met collega’s die je moet aansturen, maar ook met de managers van die collega’s. Zij willen van jou weten hoe zij presteren in het veld. Je hebt te maken met je directe manager, maar ook met de directie. Als Project Manager kom je bij klanten regelmatig zaken tegen die als apart project kunnen worden afgesplitst of toegevoegd. Hierover heb je contact met de collega’s van Sales. Daarnaast heb je natuurlijk te maken met Finance en Human Resources, dus eigenlijk met alle facetten van het bedrijf. Met name die veelzijdigheid trekt mij erg aan.