Eva Vlug

BLOG: Waarom ik nu werk bij Winvision

“Ok, even serieus… IT, jij? Waarom?” Aan de reactie van mijn vrienden en oud-collega’s was wel te zien dat ik een niet erg voor de hand liggende carrièreswitch gemaakt had. Na mijn studie biomedische wetenschappen stroomde ik door in een promotieonderzoek over borstkanker. Het was precies wat ik wilde; lekker veel microscopie, focussen op het uitzaaiingsproces van borsttumoren en een mogelijke remedie bedenken en testen. De eerste jaren gingen voorspoedig. Later heb ik moeten ploeteren, net als menig andere promovendus, om het allemaal goed af te ronden. Het doel van mijn onderzoek bleef me altijd boeien en fascineren. Mijn dagelijkse werkzaamheden en omstandigheden echter niet. Ik werkte als een eenling. Ik bedacht wat ik wilde testen, deed het experiment, analyseerde de data en schreef de resultaten op. Er waren hier en daar wat overleggen, maar toch was ik alleen. Ik ben erg zelfstandig en gedisciplineerd, dus alles alleen doen ging me redelijk gemakkelijk af, maar gaandeweg voelde ik dat ik dat wilde veranderen. Ik wilde mijn sociale kant en mijn soft skills ook ontdekken en ontwikkelen en dat lukte in deze omgeving niet. Ook was mijn toekomstperspectief in de wetenschap er één van hoge druk en weinig zekerheid. Nou speelt dat in meer vakgebieden, maar ik durf wel te zeggen dat dat in de wetenschap serieuze vormen aanneemt.

Jij als lezer hebt nu een idee waarom de wetenschap het niet meer was voor mij, maar waarom was de IT het dan wel? En zou jij daar eventueel ook in passen? Omdat het mij duidelijk was geworden dat ik op zoek was naar een complete carrièreswitch, ging ik op zoek naar bedrijven die een traineeship aanboden. Analytisch denken is mijn sterkst ontwikkelde talent en naar mijn idee paste een baan als consultant daar het beste bij, omdat je dan ook processen in kaart moet brengen en analyseren. Ik ging dus op zoek naar een traineeship voor een consultantbaan. Toen ik de vacature van Winvision voor Trainee Adoptie Consultant zag was ik dan ook meteen geïnteresseerd. Het sprak me aan dat ze veel voor onderwijs en zorginstellingen werkten. De functie leek me een mooie combinatie van praktisch bezig zijn, theorie, zelfstandigheid en veel menselijk contact. Nu kan ik uit ervaring zeggen dat dat ook echt zo is. Door de bedrijfscultuur bij Winvision ben ik blij verrast. Ik ervaar mijn collega’s als ontzettend warm en nuchter tegelijk, die je met interesse, waardering en vertrouwen behandelen.

“En de IT, hoe bevalt dat?” Ik had geen IT-achtergrond, maar tijdens het traineeship heb ik de benodigde kennis opgedaan. Verder leer je gaandeweg. IT vind ik interessant omdat het iedereen raakt, omdat het enorm snel groeit en verandert, het ons dagelijks leven enorm beïnvloedt en omdat het zowel een technische als een menselijke kant heeft. Mijn baan als Adoptie Consultant past goed bij me. In deze rol mag ik veranderingsprocessen analyseren, ze vormgeven en bijsturen. Mijn rol is zowel dienstverlenend als uitvoerend. Ik luister naar de behoeften, adviseer over het te volgen proces en geef vervolgens zelf trainingen en voer andere ondersteunende taken uit. Ik werk zowel zelfstandig als in een team en ervaar daarin veel vrijheid. Kortom ik ben heel blij dat ik overgestapt ben naar de IT en reken me gelukkig met mijn geweldige collega’s en mooie functie bij Winvision.

Deze blog is ook verschenen op de LinkedIn pagina van Eva