1. Home
  2. Join the club
  3. Jouw collega's
  4. Michel

Michel

Technisch Beheerder

Wat is jouw rol bij Winvision?

Ik werk als Technisch Beheerder en houd me voornamelijk bezig met monitoren van de klantsystemen, maar ook van onze eigen systemen. Dat doe ik klant remote en ook bij ons in het hostingcentrum. Ik zorg ervoor dat de agent servers en alle andere servers goed blijven draaien. Op iedere server draait een agent server die informatie geeft aan de centrale management servers. Daarmee kunnen we kijken wat de status is van de servers, of ze nog draaien, hoe het staat met CPU, memory gebruik, of applicaties nog goed draaien, of de juiste services nog draaien.
 
Ik werk nu 10 jaar bij Winvision. Toen ik hier kwam was het nog een redelijk kleine omgeving, de hosting is langzamerhand gegroeid. Eigenlijk vanaf het begin af aan hebben we Operation Manager gebruikt voor de monitoring. Eerst versie 2007, daarna 2012 R2 en nu zijn we bezig met de overstap op 2016. Het leuke aan een nieuwe versie is dat je het weer met een frisse blik kunt opbouwen.

Met wie heb je zoal te maken in je dagelijks werk?

Ik werk vooral zelfstandig, ik ben degene die zich bezighoudt met de monitoring tool. We hebben op onze afdeling een soort Beheerder van de Dag. Die moet dan de monitoring in de gaten houden. Gedurende de dag heb ik veel met die persoon te maken. En ik werk als achtervang, ik houd me bezig met monitoren en oplossen van problemen, met de meldingen die in de monitoring verschijnen. Ik zorg dat iemand deze problemen oplost of ik los ze zelf op. Hangt er van af of ik de kennis ervan heb en hoe druk het is. 

Typisch Winvision?

De collega’s, de sfeer die er is, de flexibiliteit... En er is veel kennis in huis. Iedere klant heeft zijn eigen omgeving, het is allemaal maatwerk. Dit maakt dingen soms complex. Wat bij de ene klant prima werkt, hoeft bij een andere klant niet te werken. Dat kan voor nieuwe medewerkers best moeilijk zijn. We hebben veel remote klanten die hun eigen dingen doen, en wij ondersteunen de beheerders daar op afstand. Dat maakt het uitdagend en soms ook lastig. Maar dat we dat kunnen is ook weer onze kracht.
 
Als je kijkt naar ons DNA, wat spreekt je dan het meest aan?
‘Flexibel’ spreekt mij het meest aan. De een komt om 7 uur binnen en ik kom vaak om 10 uur binnen. Dat is voor mij makkelijker zodat ik de kinderen kan wegbrengen. Dan begin ik laat en werk tot laat door. Zo heb je een ruime bezetting en voor iedereen persoonlijk is dat het fijnste werken, dat dat tot op zekere hoogte gewoon in te regelen is. Ook thuiswerken is mogelijk, Winvision heeft een hele flexibele houding. Ik werk zelf het liefst in Nieuwegein, Daar heb ik een goed bureau, een goed scherm en een goede stoel. En face-to-face vind ik toch het makkelijkst werken.

Wat doe je naast je werk?

Sinds 2 jaar doe ik Braziliaans Jiu Jitsu, redelijk fanatiek. Ik train 3 à 4 keer in de week. Af en toe doe ik mee aan een open toernooi. In Nederland is het een beetje een opkomende sport. Via Winvision zijn we een keer gaan kickboxen, dat vond ik heel leuk. Ik ben na die proefles een tijd gaan kickboxen in een sportschool. Uiteindelijk ben ik daarmee gestopt en overgestapt op Braziliaans Jiu Jitsu.

Meer weten?

Michel Klomp

Technisch Beheerder


Ook werken bij Winvision? Neem contact met ons op!

Nieuwste vacatures

Ons DNA

Deel op social media