1. Home
  2. Join the club
  3. Jouw collega's
  4. Rob

Rob

Solution Consultant

Rob over de betrokkenheid tijdens het project ‘Dubbele Medicatiecontrole-app’ bij Zorggroep Sint Maarten...

Kom je werken bij Winvision, dan merk je al snel dat een aantal zaken ons bedrijf kenmerken. Dat is ons DNA, dat is wat ons uniek maakt, het zijn onze werkgeversbeloften. Beloften dus, die wij als werkgever maken aan iedereen die bij ons werkt. Kort samengevat zijn dit ze: Flexibel, Betrokken, Ondernemend, Teamspirit en Leergierig. Rob de Jaeger, Solution Consultant bij Winvision licht de belofte 'Betrokkenheid' toe aan de hand van het project ‘Dubbele Medicatiecontrole-app’ bij Zorggroep Sint Maarten waaraan hij heeft meegewerkt.

Kun je het project kort omschrijven?

Winvision en Zorggroep Sint Maarten (ZSM) zijn samen het traject Mobile App Discovery ingegaan. Doel van dit traject was te ontdekken of apps een primair proces kunnen ondersteunen bij ZSM. Bij ZSM werken veel medewerkers op locatie en zijn vaak onderweg. Een app kan een belangrijke rol spelen in het faciliteren van de medewerkers bij hun werkzaamheden.
In sessies kwam één proces bovendrijven dat hier bij uitstek geschikt voor zou zijn: de dubbele medicatiecontrole. Bij het toedienen van bepaalde medicijnen moeten deze dubbel gecontroleerd worden. Het gaat dan om medicijnen waarbij verkeerde dosering een onacceptabel hoog risico met zich mee brengt. Thuiszorgmedewerkers hebben niet altijd een collega ‘live’ voorhanden om medicijnen en dosering te dubbelchecken. Het idee was dat een mobiele applicatie een goed hulpmiddel kon zijn om die dubbele controle efficiënter te maken.

Wat was jouw rol precies?

Ik heb samen met ZSM vanaf het begin alle mogelijkheden bekeken. Dat is een mooie fase waarbij we, niet gehinderd door bestaande situaties, kijken naar een invalshoek voor een mobiele applicatie. Van allerlei ideeën en suggesties zijn we er één gaan uitwerken. In die fase heb ik me onder meer beziggehouden met bestaande wet- en regelgeving: wat zijn de voorschriften, wat mag, wat mag niet. Aan de hand daarvan is met ZSM het globale proces (de ‘user journey’) verder in kaart gebracht. Vervolgens heb ik met onze designer een wireframe gemaakt waarin het hele proces is uitgestippeld. Dat wireframe hebben we bij ZSM gepresenteerd. Na akkoord is ons team aan de slag gegaan dat de mobiele app daadwerkelijk realiseert. Bij de realisatie had ik geen actieve rol, de techniek heb ik aan mijn collega’s overgelaten. Ik was wel steeds op de achtergrond betrokken omdat ik de opdrachtgever en diens wensen en behoeften heel goed kende. 

Welk van de 5 Winvision kernwaarden spreekt jou het meest aan in relatie tot dit project?

Bij dit project, maar eigenlijk altijd, gaat het wat mij betreft voor een belangrijk deel over 'Betrokkenheid'. Met de techniek van vandaag kan erg veel, maar zonder oprechte interesse in de klant en de branche waarvoor je werkt heb je eigenlijk niks. Je kan nog zulke prachtige, geavanceerde oplossingen opleveren; als de klant daarmee niet succesvol is, dan hebben wij als Winvision en ik als consultant gefaald. Dat is mijn beleving en dat is ook de spiegel die ik me altijd voor houd. 

Werken als Solution Consultant bij Winvision?

Rob vertelt in onderstaande video hoe hem dat bevalt.

Rob de Jaeger

Rob de Jaeger

Senior Solution Consultant


Ook werken bij Winvision? Neem contact met ons op!

Nieuwste vacatures

Ons DNA

Deel op social media