Mens-machine-interactie

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven. We zijn er steeds meer van afhankelijk maar het brengt ons ook steeds meer voordelen. Gaan al die slimme computers en apparaten onze autonomie als mens bedreigen? Of gaan ze ons helpen bij het oplossen van de grote issues van deze tijd (zoals milieu, voedselvoorziening, bevolkingsgroei, migratie en, niet te vergeten, corona).

Sprekers bekijken

Hybride corona-editie

UPDATE: W.inspire zal volledig online plaatsvinden.

Vanwege de coronasituatie heeft W.inspire deze keer een hybride karakter: je kunt zowel online deelnemen als bij ons op locatie in Vianen. Uiteraard houden wij ons op locatie strikt aan de regels van het RIVM, zoals een maximum aantal aanwezigen. Kies je voor online, dan zorgen wij voor een heerlijk pakket waarmee je ondanks de afstand toch met ons mee kunt genieten.

Programma bekijken
Donderdag 12 november van 14.00 uur tot 17.00 uur

Het programma

Hier vind je het dagprogramma van W.inspire. Neem je online deel aan deze sessies? Bij iedere sessie staat een Microsoft Teams link.

14.00 uur: Opening – introductie mens & machine interactie
 1. Privacy - Hoe veilig zijn je gedachten?
  Jochem Nooyen (lees bio)
  Illusionist

  Hoe veilig zijn je gedachten als je naast deze Mindillusionist op het toneel staat? Je volledig onbespied voelen, weten dat je helemaal jezelf kan zijn en dat niemand je ziet of opmerkt is een luxueus moment geworden. We worden overal in de gaten gehouden, zowel digitaal als fysiek. Wanneer was de laatste keer dat er niemand over jouw schouder meekeek? Is privacy een illusie? Jochem praat je humoristisch bij met interactieve mind-experimenten. Een wonderlijke kijk op cybersecurity en gedachten lezen. Hebben onze gedachten een firewall nodig?

14.35 - 15.05 uur: Break-out sessies
Innovatie en impact op de samenleving
Rob Elsinga (lees bio)
National Technology Officer, Microsoft

Naarmate de Nederlandse samenleving verder digitaliseert, groeit ook de maatschappelijke impact van technologie. Vraagstukken over privacy, veiligheid en compliance, en in toenemende mate ook de ethische implicaties van kunstmatige intelligentie, algoritmes en de explosie aan data, worden daarmee steeds complexer. Als aanbieder van een breed scala aan nieuwe technologie is Microsoft zich goed bewust van haar rol om technologie verantwoord, veilig en vertrouwd te ontwikkelen en implementeren. Ook levert Microsoft actief een bijdrage aan bredere politieke en maatschappelijke discussies over de principes, waarden en uitdagingen rond verantwoorde technologie. In deze sessie geeft Rob Elsinga namens Microsoft Nederland zijn visie op digitale innovatie en impact op mensen en organisaties.

 • Duurzaam gebruik van grondstoffen en bouwmaterialen met het ‘matching materials’-platform
  Eva Vlug (lees bio)
  Businessconsultant & Scrummaster, Winvision
  Christiaan de Sain (lees bio)
  Developer, Winvision

  Middels het ‘matching materials’-platform worden grondstoffen en bouwmaterialen aangeboden of gevonden. Doordat aanbod en vraag zo makkelijk bij elkaar komen, kunnen grondstoffen en bouwmaterialen goed (her)gebruikt worden. Tijdens de sessie zie je hoe dit platform eruitziet en vertellen we over het ontwikkelproces.

 • Dataplatform unraveled & machine learning for dummies
  Carlo van Haren (lees bio)
  Strategieconsultant, Winvision

  Er wordt veel gesproken over “data-driven” zijn voor organisaties. Maar wat houdt dat nu in en wat moet je nu allemaal hebben om dit te kunnen zijn? We laten zien uit welke componenten een modern dataplatform bestaat en hoe je dat kunt gebruiken in je eigen organisatie. Maar we gaan ook in op wat je met die data kunt doen. Via inspirerende en toegankelijke praktijkvoorbeelden gaan we laten zien wat machine Learning en AI voor organisaties kan betekenen. En in dialoog ook waar de mogelijkheden voor jouw organisatie liggen.

 • 15.10 – 15.40 uur: Break-out sessies
  Your users don’t care – now what?
  Li’ao Wang (lees bio)
  CTO/CPO, Vakmedianet

  Ruim 20% van de gelanceerde digitale producten of productverbeteringen faalt. Een product wat niet aansluit bij gebruikers wordt door bijna de helft van gesneuvelde startups genoemd als belangrijke reden voor falen. Toch zijn ook onze favoriete producten veelal ontstaan uit een idee wat niet aansloeg – YouTube begon als een video-dating site. Twitter begon als een podcast netwerk. Slack begon als een video game.

  “Fail fast” is één van de mantra’s van digitaal product management. Maar hoe leiden al die failures uiteindelijk tot succes?

 • Zorgdomotica: Visie-Zekerheid-Veiligheid
  Robert Perdon (lees bio)
  Businessconsultant zorg, Winvision
  Rimke van der Voort (lees bio)
  Consultant Business & Change, Winvision

  Elke technische oplossing begint bij een menselijk vraagstuk. Dat kan visie op zorg zijn, zekerheid voor medewerkers of het borgen van clientveiligheid en zelfredzaamheid. De keuzes die worden gemaakt en de manier van implementeren, heeft de betrokkenheid van mens en organisatie als essentiële succesfactor. Rimke en Robert nemen je mee in een interactieve sessie, met een klantcase waarin de aanpak, lessons learned en successen aan bod komen.

 • Conversational AI, een goed gesprek met robots (met demo)
  Ton de Haan (lees bio)
  Innovatieconsultant, Winvision
  Johan Hoek (lees bio)
  Lead Developer, Winvision

  In de werkplek van de toekomst zit vrijwel geen technologie verwerkt.. (En laat die stelling eens op je inwerken). Om die reden maken softwarerobots de komende jaren massaal hun intrede: Intelligente systemen waarmee je op natuurlijke wijze kunt communiceren. Wil je weten wat Johan en Ton hiermee bedoelen? Luister in deze interactieve break-out sessie mee, waarin ze hun visie onderbouwen met voorbeelden en een aantal spraakmakende demo's. Jouw input is ook gewenst!

 • 15.45 – 16:15 uur: Break-out sessies
  Ontwikkelingen binnen Microsoft365
  Peter van Helden en Marnix Oudeboon (lees bio)
  Solution Consultants, Winvision

  De ontwikkelingen en vernieuwingen in M365 gaan snel, heel snel. Niet voor niets gebruiken we wel eens de metafoor van de 'Microsoft-ontwikkeltrein'. Vooral de focus van Microsoft op Teams, namelijk slim samenwerken en integratie met de andere M365 apps, maakt vaart op het snelle spoor. Maar wat is er dan zo vernieuwend aan Microsoft Teams en wat zijn de aankomende ontwikkelingen? Die vraag gaan we in deze sessie beantwoorden.

 • Spatial Computing: hoe alles letterlijk en figuurlijk met elkaar is verbonden
  Mike van Zandwijk (lees bio)
  Technology Development Manager, Winvision

  Als leidinggevende of IT’er heb je afgelopen 20 jaar continu te maken gehad met opkomende nieuwe technologieën, zoals ‘de cloud’ en smartphones. In de komende 10 jaar zet deze opmars exponentieel door, denk alleen al aan (soft)robots met kunstmatige intelligentie die zichzelf slimmer maken. Aan zelfbesturende auto’s en drones. En verschillende vormen van realiteit waaronder Augmented, Virtual en Mixed Reality… in contactlenzen. Morgen met 5G, overmorgen met 6G. Je wilt in het juiste tempo nieuwe zaken invoeren, maar ook niet achteropraken. Je wilt gemak, maar ook privacy. Enerzijds helpen de ‘Big Tech’ bedrijven met het democratiseren van innovatie, maar anderzijds introduceren zij ook veel (sociale) dilemma’s. Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek hoe alles met elkaar samenkomt in het nieuwe tijdperk van Spatial Computing.

 • Het ‘gebouw-informatie-moeras’
  Norbert Janssen (lees bio)
  Hoofd Vastgoedmanagement, Radboud Universiteit

  Om gebouwen goed en efficiënt te kunnen gebruiken moet in eerste instantie de basis op orde zijn. Alleen al hiervoor is het vergaren van veel gegevens noodzakelijk. Voor compliance-doeleinden stijgt de omvang hiervan stevig. Vervolgens is het de vraag op welke wijze je efficiënter kunt omgaan met de gewenste huisvesting. Hiervoor is het wenselijk om steeds sneller informatie te krijgen over de inzet van de ruimtes in het gebouw. Gedurende de COVID-pandemie is zelfs real-time informatie van cruciaal belang. Norbert Janssen van het Radboudumc laat graag zien op welke wijze vastgoedmanagement deze vraag denkt in te gaan vullen.

 • 16.20 uur: Back to the future quiz
  Winspire

  De sprekers

  Jochem Nooyen

  Jochem Nooyen is theatermaker en illusionist. Als acteur werd hij vooral bekend door zijn rol als Barteljaap in de komedie serie Rundfunk. Als illusionist heeft hij met zijn theatershows bijna elk theaterzaal van Nederland gezien. Een presentatie van Jochem Nooyen is interactief, verfrissend en bovenal wonderlijk. Illusies die je raken en aan het denken zetten over de wereld en de werkelijkheid.

  Rob Elsinga - National Technology Officer, Microsoft

  In zijn rol als National Technology Officer (NTO) voor Microsoft in Nederland houdt Rob zich bezig met het volledige landschap en de impact van innovatieve technologieën op de maatschappij, klanten en partners. Opkomende technologieën en uitdagingen zoals AI, Block Chain, gedecentraliseerde identiteiten, Open Source, soevereiniteit, klimaat, sociale verantwoordelijkheid en Quantum Computing zullen een enorme impact hebben op industrieën, klanten en de samenleving. Deze bieden kansen, maar vragen ook om visie, verantwoordelijkheid, principes en regelgeving. Vanuit zijn rol werkt hij samen met overheid, researchinstituten, universiteiten, standaardisatie en koepelorganisaties, en klanten.

  Eva Vlug – Businessconsultant & Scrummaster, Winvision

  Eva heeft als scrummaster oog voor de samenwerking binnen het team en voor de kwaliteit van het geleverde product. Tevens verdiept ze zich als consultant in de techniek en het onderwerp met aandacht voor de processen die de gebruiker of de techniek doorlopen.

  Christiaan de Sain - Developer, Winvision

  Christiaan is als developer verantwoordelijk voor de werking van het geleverde product, hij schrijft de code en zorgt voor het onderhoud van het platform als het eenmaal 'live' is gegaan. Daarnaast moeten er tijdens het project ook keuzes gemaakt worden welke Azure technieken het beste aansluiten bij de wensen van de klant.

  Carlo van Haren – Strategieconsultant, Winvision

  Carlo is actief voor Winvision als interimmanager en datastrateeg. Hij ervaart dat organisaties veel data verzamelen, maar dat er nog maar beperkt echt datagedreven wordt gewerkt. Vanuit zijn rol helpt hij organisaties hiermee succesvol te worden. Hoe kunnen we de data voor ons laten werken in plaats van wij voor de data. Hierbij spelen technologische ontwikkelingen als data-architectuur, Machine Learning en AI grote rollen. Carlo wil graag de organisaties helpen die met deze middelen hun bedrijfsdoelen willen optimaliseren.

  Li’ao Wang - CTO/CPO, Vakmedianet

  Li’ao is verantwoordelijk voor de digitale producten en infrastructuur van Vakmedianet, dè leider op het gebied van nieuws, inzicht en data voor professionals, uitgever van B2B titels als Cobouw en Distrifood. Zij heeft een achtergrond in media en artificial intelligence en won eerder, als digitaal uitgever van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio, een Radioring, een Amma award en meerdere Dutch Interaction Awards voor AI-gedreven personalisatie in tekst en audio.

  Van huis uit is Li’ao theoretisch natuurkundige en fanatiek gamer – een nerd door en door dus.

  Robert Perdon – Businessconsultant zorg, Winvision

  Robert Perdon is als businessconsultant en programmamanager al ruim acht jaar werkzaam in de zorg. Naast het begeleiden van implementatietrajecten zoals zorgdomotica, adviseert hij bestuur en directie in de vertaling van organisatie-visie naar strategie op het gebied van ICT en zorgtechnologie.

  Rimke van der Voort – Consultant Business & Change, Winvision

  Rimke van der Voort begeleidt al bijna tien jaar mensen binnen bedrijven waar een verandering plaatsvindt. Waar verandering kan zorgen voor onrust en onzekerheid, zorgt het met de juiste aanpak voor energie, nieuwe wegen en vooruitgang. Sinds een jaar begeleidt zij de zorgmedewerkers en cliënten van Zorgspectrum Het Zand, bij het realiseren van een veilige omgeving met behulp van domotica.

  Mike van Zandwijk – Technology Development Manager, Winvision

  Mike adviseert en inspireert zowel klantrelaties als het directieteam van Winvision op het gebied van technologische innovaties. Hij werkte als Enterprise Strategy Consultant bij Microsoft waar hij ontwikkelingen in de maatschappij, technologie en organisaties samenbracht. Nu brengt hij mensen en machines samen in het nieuwe tijdperk van Spatial Computing.

  Marnix Oudeboon – Solution Consultant, Winvision

  Marnix is betrokken bij het adviseren betreft Microsoft365 en implementatie daarvan. Hij richt zich vooral op functionele inrichting van o.a. Teams, SharePoint Online en Intranet, maar ook Governance (beleids-)vraagstukken. Hij wordt door bedrijven gevraagd hands-on tekst en uitleg te geven bij alles in M365 en hoe in de Cloud slim samen te werken.

  Peter van Helden – Solution Consultant, Winvision

  Peter adviseert organisaties over Microsoft365 en de implementatie hiervan. Naast Teams, SharePoint Online, Intranet en Governance, is het analyseren van bedrijfsprocessen en waar mogelijk automatiseren hiervan ook een belangrijk onderdeel van zijn takenpakket.

  Ton de Haan – Innovatieconsultant, Winvision

  Ton de Haan is als innovatiemanager betrokken bij het bedenken en het ontwikkelen van AI, IoT en bot-gestuurde oplossingen. Hij richt zich met name op slimme gebouwen, slimme objecten en op de vraag hoe mensen slimmer en efficiënter kunnen werken. Als praktijkgerichte innovatie-expert wordt Ton bij bedrijven gevraagd om use cases te ontwikkelen en de organisatie te helpen bij hun visie op nieuwe technologieën.

  Johan Hoek – Lead Developer, Winvision

  Johan Hoek is Lead Developer bij Winvision. Al bijna acht jaar is hij bij ons in dienst. Johans specialisme ligt bij Azure Digital Twins en Cognitive services. Winvision is als Microsoftpartner nauw betrokken bij de steeds verdergaande ontwikkelingen op dit vlak. Johan houdt zich in zijn werk verder bezig met onderwerpen als DevOps, security en IoT.

  Norbert Janssen - Hoofd Vastgoedmanagement, Radboud Universiteit

  Norbert Janssen is sinds 2004, in diverse facilitaire functies, werkzaam in het Radboudumc. In de eerste periode was hij actief in de ICT-organisatie. Met name in de aansturing van het beheer van kern-applicaties, waaronder het elektronisch patiëntendossier. Van 2013 tot 2018 was Norbert verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het Radboudumc-vastgoed. En sinds 2018 is hij hoofd vastgoedmanagement waaronder vastgoedbeheer, huisvesting en vastgoedinformatie. Met de juiste inzet van het vastgoed levert Norbert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de doelen van het Radboudumc.  W.INSPIRE VINDT ALLEEN ONLINE PLAATS

  W.inspire event