Donderdag 12 november van 14.00 uur tot 17.00 uur
Het programma
Hier vind je het dagprogramma van W.inspire. Neem je online deel aan deze sessies? Bij iedere sessie staat een Microsoft Teams link.
14.00 uur: Opening – introductie mens & machine interactie
Privacy - Hoe veilig zijn je gedachten?
Jochem Nooyen (lees bio)
Illusionist
Hoe veilig zijn je gedachten als je naast deze Mindillusionist op het toneel staat? Je volledig onbespied voelen, weten dat je helemaal jezelf kan zijn en dat niemand je ziet of opmerkt is een luxueus moment geworden. We worden overal in de gaten gehouden, zowel digitaal als fysiek. Wanneer was de laatste keer dat er niemand over jouw schouder meekeek? Is privacy een illusie? Jochem praat je humoristisch bij met interactieve mind-experimenten. Een wonderlijke kijk op cybersecurity en gedachten lezen. Hebben onze gedachten een firewall nodig?
14.35 - 15.05 uur: Break-out sessies
Innovatie en impact op de samenleving
Rob Elsinga (lees bio) National Technology Officer, Microsoft
Naarmate de Nederlandse samenleving verder digitaliseert, groeit ook de maatschappelijke impact van technologie. Vraagstukken over privacy, veiligheid en compliance, en in toenemende mate ook de ethische implicaties van kunstmatige intelligentie, algoritmes en de explosie aan data, worden daarmee steeds complexer. Als aanbieder van een breed scala aan nieuwe technologie is Microsoft zich goed bewust van haar rol om technologie verantwoord, veilig en vertrouwd te ontwikkelen en implementeren. Ook levert Microsoft actief een bijdrage aan bredere politieke en maatschappelijke discussies over de principes, waarden en uitdagingen rond verantwoorde technologie. In deze sessie geeft Rob Elsinga namens Microsoft Nederland zijn visie op digitale innovatie en impact op mensen en organisaties.
Duurzaam gebruik van grondstoffen en bouwmaterialen met het ‘matching materials’-platform
Eva Vlug (lees bio)
Businessconsultant & Scrummaster, Winvision
Christiaan de Sain (lees bio)
Developer, Winvision
Middels het ‘matching materials’-platform worden grondstoffen en bouwmaterialen aangeboden of gevonden. Doordat aanbod en vraag zo makkelijk bij elkaar komen, kunnen grondstoffen en bouwmaterialen goed (her)gebruikt worden. Tijdens de sessie zie je hoe dit platform eruitziet en vertellen we over het ontwikkelproces.
Dataplatform unraveled & machine learning for dummies
Carlo van Haren (lees bio)
Strategieconsultant, Winvision
Er wordt veel gesproken over “data-driven” zijn voor organisaties. Maar wat houdt dat nu in en wat moet je nu allemaal hebben om dit te kunnen zijn? We laten zien uit welke componenten een modern dataplatform bestaat en hoe je dat kunt gebruiken in je eigen organisatie. Maar we gaan ook in op wat je met die data kunt doen. Via inspirerende en toegankelijke praktijkvoorbeelden gaan we laten zien wat machine Learning en AI voor organisaties kan betekenen. En in dialoog ook waar de mogelijkheden voor jouw organisatie liggen.
15.10 – 15.40 uur: Break-out sessies
Your users don’t care – now what?
Li’ao Wang (lees bio) CTO/CPO, Vakmedianet
Ruim 20% van de gelanceerde digitale producten of productverbeteringen faalt. Een product wat niet aansluit bij gebruikers wordt door bijna de helft van gesneuvelde startups genoemd als belangrijke reden voor falen. Toch zijn ook onze favoriete producten veelal ontstaan uit een idee wat niet aansloeg – YouTube begon als een video-dating site. Twitter begon als een podcast netwerk. Slack begon als een video game.
“Fail fast” is één van de mantra’s van digitaal product management. Maar hoe leiden al die failures uiteindelijk tot succes?
Zorgdomotica: Visie-Zekerheid-Veiligheid
Robert Perdon (lees bio)
Businessconsultant zorg, Winvision
Rimke van der Voort (lees bio)
Consultant Business & Change, Winvision
Elke technische oplossing begint bij een menselijk vraagstuk. Dat kan visie op zorg zijn, zekerheid voor medewerkers of het borgen van clientveiligheid en zelfredzaamheid. De keuzes die worden gemaakt en de manier van implementeren, heeft de betrokkenheid van mens en organisatie als essentiële succesfactor. Rimke en Robert nemen je mee in een interactieve sessie, met een klantcase waarin de aanpak, lessons learned en successen aan bod komen.
Conversational AI, een goed gesprek met robots (met demo)
Ton de Haan (lees bio)
Innovatieconsultant, Winvision
Johan Hoek (lees bio)
Lead Developer, Winvision
In de werkplek van de toekomst zit vrijwel geen technologie verwerkt.. (En laat die stelling eens op je inwerken). Om die reden maken softwarerobots de komende jaren massaal hun intrede: Intelligente systemen waarmee je op natuurlijke wijze kunt communiceren. Wil je weten wat Johan en Ton hiermee bedoelen? Luister in deze interactieve break-out sessie mee, waarin ze hun visie onderbouwen met voorbeelden en een aantal spraakmakende demo's. Jouw input is ook gewenst!
15.45 – 16:15 uur: Break-out sessies
Ontwikkelingen binnen Microsoft365
Peter van Helden en Marnix Oudeboon (lees bio) Solution Consultants, Winvision
De ontwikkelingen en vernieuwingen in M365 gaan snel, heel snel. Niet voor niets gebruiken we wel eens de metafoor van de 'Microsoft-ontwikkeltrein'. Vooral de focus van Microsoft op Teams, namelijk slim samenwerken en integratie met de andere M365 apps, maakt vaart op het snelle spoor. Maar wat is er dan zo vernieuwend aan Microsoft Teams en wat zijn de aankomende ontwikkelingen? Die vraag gaan we in deze sessie beantwoorden.
Spatial Computing: hoe alles letterlijk en figuurlijk met elkaar is verbonden
Mike van Zandwijk (lees bio)
Technology Development Manager, Winvision
Als leidinggevende of IT’er heb je afgelopen 20 jaar continu te maken gehad met opkomende nieuwe technologieën, zoals ‘de cloud’ en smartphones. In de komende 10 jaar zet deze opmars exponentieel door, denk alleen al aan (soft)robots met kunstmatige intelligentie die zichzelf slimmer maken. Aan zelfbesturende auto’s en drones. En verschillende vormen van realiteit waaronder Augmented, Virtual en Mixed Reality… in contactlenzen. Morgen met 5G, overmorgen met 6G. Je wilt in het juiste tempo nieuwe zaken invoeren, maar ook niet achteropraken. Je wilt gemak, maar ook privacy. Enerzijds helpen de ‘Big Tech’ bedrijven met het democratiseren van innovatie, maar anderzijds introduceren zij ook veel (sociale) dilemma’s. Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek hoe alles met elkaar samenkomt in het nieuwe tijdperk van Spatial Computing.
Het ‘gebouw-informatie-moeras’
Norbert Janssen (lees bio)
Hoofd Vastgoedmanagement, Radboud Universiteit
Om gebouwen goed en efficiënt te kunnen gebruiken moet in eerste instantie de basis op orde zijn. Alleen al hiervoor is het vergaren van veel gegevens noodzakelijk. Voor compliance-doeleinden stijgt de omvang hiervan stevig. Vervolgens is het de vraag op welke wijze je efficiënter kunt omgaan met de gewenste huisvesting. Hiervoor is het wenselijk om steeds sneller informatie te krijgen over de inzet van de ruimtes in het gebouw. Gedurende de COVID-pandemie is zelfs real-time informatie van cruciaal belang. Norbert Janssen van het Radboudumc laat graag zien op welke wijze vastgoedmanagement deze vraag denkt in te gaan vullen.
16.20 uur: Back to the future quiz